FeaturedKIBRIS

BM’den Kıbrıs konusuna ilişkin iki aşamalı plan


Birleşmiş Milletlerin, “Kıbrıslı Rum Lider Hristodulidis ile Cumhurbaşkanı Tatar’ı New York’ta bir araya getirmek” ve “ardından Crans Montana’daki gibi Kıbrıs konusunda genişletmiş bir toplantı organize etmekten” oluşan iki aşamalı planını ileriye taşımak istediği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Eylül’e Uzanan İki Aşamalı Hamleler…BM, Guterres-Tatar ve Hristodulidis Ortak Görüşmesi İçin Harekete Geçiyor, Devamında ise Genişletilmiş Konferansı Toplayacak” başlıklı haberinde, BM’nin Genel Sekreterin Kişisel Temsilcisi aracılığıyla yürütülen inisiyatifi muhafaza ederek, iki aşamalı planını hayata geçirmek istediği yer aldı.

Haberde Tatar ve Hristodulidis’in Eylül ayında New York’ta olacağı düşüncesiyle BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in büyük bir ihtimalle Eylül ayında, onları New York’ta bir araya getirmeyi düşündüğü kaydedildi.

Ortak görüşmenin amacının, Crans Montana’daki gibi genişletilmiş bir toplantı yapılması hususunda uzlaşmaya varmak olduğu yer alan haberde mümkünse toplantının daha erken yapılmasının talep edileceği ancak Türk tarafını buna katılmaya ikna etmenin zor olduğu da ifade edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, ortak bir görüşme üzerinde anlaşmaya varılması hedefiyle yeni tur görüşmelerde bulunmak için muhtemelen Haziran ayının son haftasında Kıbrıs’a geleceği de haberde yer aldı.

Holguin’in görev süresinin BM Genel Sekreteri ile şekillendirdiği sonraki adımlar dışığında, üç ay daha uzatıldığını belirten gazete, Holguin’in görev süresi içerisinde ya çıkmazın aşılacağını ya da uzun çıkmazın teyit edileceğini yazdı.

Haberde BM Genel Sekreteri ve BM genel Sekreterliğinin Türk tarafının, Cumhurbaşkanı Tatar aracılığıyla ı Nikos Hristodulidis ile bir görüşmeyi daha ret etmesinden dolayı rahatsız göründüğünü de savundu ve bu konuda bir çabanın daha sarf edileceğini belirtti.






Benzer Haberler

Fransa’nın sel suları köprüyü sökerek sürükledi

TRT

Trafik kazalarına dikkat çekmek için yarın eylem yapılacak

TAK

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ne çeyrek finalde veda etti

NTV

Ceza Yasası’nda hayvan hakları için bazı değişiklikler gündemde

TAK

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının avukatı itiraz etti

Voice Kıbrıs Haber