FeaturedKIBRIS

BKP, halka seçimlere katılmama çağrısı yaptı




Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), halka, 25 Haziran’da yapılacak milletvekilliği ara seçimlerine katılmama çağrısı yaptı.

BKP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı yazılı açıklamada, “Kudret Özersay tarafından dış müdahalelere tepki olsun diye boşaltılan bir tek koltuğa, çözüm ve barış isteğini söyleyen 4 adayın birbirleri ile yarışacak şekilde katılmasının kabul edilemez olduğu” savunuldu.

Koltuk kavgasına dönen ara seçimin Meclis aritmetiğine hiçbir etkisi olmayacağı belirtilen açıklamada, “BKP koltuk peşinde koşanları desteklemeyecektir” denildi.

“Bu seçimin tarihin en düşük katılımlı seçimi olacağı” öne sürülen açıklamada, yurtsever güçlerin, yok oluş karşısında bir araya gelerek, ortak vatan kavgası vermeleri gerektiği kaydedildi.






Benzer Haberler

ABD, 19 ülke vatandaşlarının göçmenlik başvurularını durdurdu

TRT

Türkiye’de Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı!

NTV

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman “Çözüme ulaştıracak müzakere istiyorum”

TAK

Airbus A320’lerde yeni sorun

NTV

Döviz kurlarında son durum (3 Aralık 2025)

Melek Voice

Havacılık tarihinin en büyük gizemini çözmek için geri sayım başladı

NTV