FeaturedKIBRISKültür Sanat

“Bizi ayıran dikenli tel, birleştiren ortak gelecek”

AKEL ve Sol Grup-GUE/NGL inisiyatifiyle gerçekleştirilen II. İki Toplumlu Fotoğraf Yarışması ödül töreni düzenlendi.

“Bizi ayıran dikenli tel, bizi birleştiren ortak gelecek” temasıyla ve onlarca fotoğrafçının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde, en iyi eserler ödüllendirilirken, en iyi 40 eser de sergilendi.

Ödül Töreninde AKEL Meclis Grubu Sözcüsü Yorgos Lukaidis, Avrupa Parlamentosu’ndaki AKEL milletvekilleri Niyazi Kızılyürek ve Yorgos Yeorgiu’nun video mesajları gösterildi. Etkinlikte iki toplumlu bir sanatsal program sunuldu.

LUKAIDIS “ FOTOĞRAFLAR KIBRIS SORUNUNU YANSITIYOR”

Lukaidis uzun bir aradan sonra Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin iki toplumlu buluşmada yeniden biraraya gelebilmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Lukaidis, Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk ve diğer kökenlerden fotoğrafçıların kendi objektifleriyle ölümsüzleştirdikleri görüntülerden yarışmaya katılan fotoğrafların Kıbrıs sorununu yansıttığını anlatarak, “ Bu fotoğraflardaki görüntüler yüreklerimizde acı hissettirirken arzuladığımız Kıbrıs’ın karanlık taksimci statükonun Kıbrıs’ı olmadığını da hatırlatıyor. Hak ettiğimiz Kıbrıs’ın 47 yıldır Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak yaşadığımız bölünmeyi karakterize eden her şeyin, dikenli tellerin, barikatların, gerilimlerin ve tehlikelerin olduğu bir Kıbrıs olmadığını hatırlatıyor” .


Farklı bir Kıbrıs’ı arzuladıklarını ve bunun için mücadele ettiklerini vurgulayan Lukaidis, “Laik olduğumuz ve gelecek nesillere bırakmamız gereken bir Kıbrıs’ı. Başkalarının kontrolünden ve müdahalesinden kurtulmuş, insan haklarının ve özgürlüklerin güvence altına alınmış olacağı yeniden birleşmiş federal bir Kıbrıs. Geçmişin yaralarını yeni trajedilere fırsat vermeyecek şekilde saracak, halkımız için var olan ölümcül tehlikelerin ve bugünkü anormalliğin yerine işbirliği, refah ve barış dolu bir geleceğin inşa edileceği ve bütün evlatlarını
Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu belki de en derin ve en tehlikeli çıkmazın aşılması için tüm Kıbrıs halkıyla birlikte mücadele edeceğiz. Yeniden birleşme trenini tekrar rayına oturtmak için her düzeyde mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“Karatahta” oyunu Güzelyurt’ta sahnelenecek

Meclis Genel Kurulu toplanacak

Altay Sayıl hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

“Halkın temel meselesi geçim sıkıntısı”

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Burs Programı yapılacak       

Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasa Tasarısı Komite’de görüşüldü