FeaturedKIBRIS

“Bir zarar oluşursa yine bir çözüm buluruz, borcu üstleniriz”

Meclis’te oy çokluğuyla kabul edilen ve Kıb-Tek’in AKSA’ya olan borcunun devlet borcu olması yönündeki eleştirileri yanıtlayan Maliye Bakanı Alişan Şan, 600 milyon TL’yi üstlenecek olmalarının önceden yapılan yazışmalar sonucu olduğunu belirterek, 6. maddedeki mahsuplaşma işleminin bu tasarının ana maddesi olduğunu söyledi.
Devletin tek ve bütün olduğunu dile getiren Şan, Kıb-Tek’in de Maliye Bakanlığı’nın da devletin malı olduğunu vurguladı.
Şan, konuşanlardan birinin yasanın aceleyle getirildiğini, diğerinin de niye oyalandıklarını sorguladığını belirterek, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.
Dikkate değer hususları değerlendireceklerini herkesin amacının halka daha iyi ve güzeli yaşatmak olduğunu ifade eden Şan, navlun ücretinin ne kadar değişken olduğuna işaret etti.
TPİC ve AKSA’ya olan borcun halkın ve devletin borcu olduğunu dile getiren Şan, bu borcun nereden çıktığının bu denli tartışmalara sebep olmasını gereksiz gördüğünü söyledi.
Şan, kasım aralık ayında oluşacak zararla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak “Bir zarar oluşursa yine bir çözüm buluruz, borcu üstleniriz” dedi.
-Arıklı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kıb-Tek’in halkın malı olduğunu ancak kuruluşunda TC’nin de katkı yaptığını hatırlatarak, KIBTEK’in kurulma sürecini anlattı.
AKSA’nın ödenmeyen borçlarından dolayı piyasanın altında faiz aldığını kaydeden Arıklı, güzel eleştiriler yapıldığını ancak bu tür yanlış bilgiler arasında onların da kaybolup gittiğini söyledi.
Kıb-Tek Araştırma Komitesi kurulmasının faydalarından bahsederek “önerge verin yeniden kurulsun” diyen Arıklı, kurumun hâlâ gelir ve giderinin ortaya konulamadığını belirterek Kıb-Tek’in devletten aldıklarını sıraladı.
Arıklı, 600 milyonun TC tarafından ödenmesinin teşekkür vesilesi olması gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından tasarı 27 kabul ve 7 ret oyla ve oy çokluğula kabul edildi.


Benzer Haberler

‘Her türlü fedakarlığı gösteren yönetimleri yürekten kutlarım’

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdandan yüklü miktarda para çalan 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Sibel Tatar sosyal sorumluluk projelerini değerlendirdi

Voice Kıbrıs Haber

Havalanan uçağın tekerleği arabaların üzerine düştü

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (7 Eylül 2020 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Koronavirüs bir hafta içinde 8 can daha aldı

Voice Kıbrıs Haber