FeaturedKIBRIS

Bir kişinin hayata ikinci kez başlayabilmesi için umut oldu

Tanımasa da bir insana yardım eli uzatarak, umut olan donör Hale Kapılgan Fıratlı, 29 Mart 2018, Perşembe günü kök hücre bağışında bulunarak örnek bir davranışta bulundu.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı donör arşivine 2003 yıllında bir tüp kan vererek kayıt yaptıran Hale Kapılgan Fıratlı, kanserle mücadele eden ve yurtdışında tedavi gören bir kişi için kök hücre bağışı yaparak hayata ikinci kez başlayabilmesi için umut oldu. 2003 yılında verdiği örnek sonucunda, bugün hiç tanımadığı bir kişiye uyum gösteren Hale Kapılgan Fıratlı, tamamen gönüllü olarak yaptığı bu örnek davranışla, 1-7 Nisan Kanser Haftası öncesi kanserle mücadeleye tarifi imkansız bir katkıda bulundu.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı kurulduğu günden bu yana yürüttüğü gönüllü donör bağış kampanyalarıyla yaklaşık 41.000 kişiden ücretsiz olarak kan ve tükürük örneği almıştır. Bu kayıtlar Dünya İlik Bankası’nda tutulmaktadır ve Dünya üzerinde ilik nakline ihtiyaç duyan hastalara umut olmaktadır. Kıbrıs’ın kuzeyinde alınan bu örneklerden, bu güne kadar 54 kişi kök hücre bağışında bulunmuştur.

Kemal Saraçoğlu Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, kök hücre bağışı yaklaşık 4 saat süren ve kan alımına benzer bir işlemdir. Kök hücreler özel bir cihaz yardımı ile ayrıştırılır. Uzun süredir uygulanmakta olan bu yöntemin verici için hiçbir tehlike taşımadığı kanıtlanmıştır.

Eğer siz de kemik iliği donör kaydı yapmak istersiniz, 18-45 yaş arası, KKTC Kimlik Kartı’na sahip, daha önce bu amaç için örnek vermemiş sağlıklı bir birey olmanız yeterlidir. Eğer daha önceki yıllarda bu amaç için örnek vermiş bireylerin tekrardan örnek vermesine gerek olmamaktadır. Dünya İlik Bankası için kayıtlar Kıbrıs’ın kuzeyinde, Lefkoşa Mahkemeler Karşısı’nda bulunan Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’ndan alınmaktadır. Vakıf çalışma saatleri 08:00-16:30 (haftaiçi) olup daha fazla bilgi için www.kemalsaracoglu.org olan vakıf web sitesi ziyaret edilebilir veya +90 (392) 227 0616-17 numaralı telefonlardan vakıf yetkilisine ulaşabilirsiniz.


Benzer Haberler

Uyuşturucu ve alkol bağımlarının tedavisine yönelik protokol imzalandı

Malezya’da sel baskınlarında 7 binden fazla kişi tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı ‘Tek başına bir çözüm yeterli değil’

Neofitu’nun Londra temasları devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Uzaydaki büyük keşifte Türk imzası

Kıbrıs Cumhuriyeti ile AKEL arasında Kıbrıs sorunuyla ilgili anlaşmazlık

Voice Kıbrıs Haber