FeaturedKIBRIS

Benli, alt geçit projesi hakkında açıklama yaptı

Ara emrine takılan Gönyeli ile Yenikent’i birbirine bağlayan altgeçit projesi hakkında açıklama yapan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, “Belediye olarak herhangi bir yurttaşımızın ana yola erişiminin engellendiği düşüncesinde değiliz. Ancak mahkemeden bu yönde bir sonuç çıkarsa da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Alt geçit projesiyle ilgili şu anda bir “ara emri” dosyalandığını anımsatan Ahmet Benli, adli tatilin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, kendi düşüncelerine göre bu ara emrinin projenin bütününe yönelik değil, kimi yurttaşların “ana yola erişimi ve arazilerinin değeriyle” ilgili olduğunu da ifade ederek, “Belediye olarak herhangi bir yurttaşımızın ana yola erişiminin engellendiği düşüncesinde değiliz. Ancak mahkemeden bu yönde bir sonuç çıkarsa da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Bugüne kadar yürütülen hukuki süreçlerin belediye lehine sonuçlandığı bilgisini de veren Ahmet Benli, siyasi ya da bireysel menfaat üzerinde yoğunlaşan itirazlara karşı toplumsal faydayı düşünmek zorunda olduklarını belirtti.

“Trafik yükü ve güvenlik”

Alt geçit projesinin kimi arazilerin değer kazanması ya da kaybetmesinden çok daha ileri toplumsal hedefleri olduğunu belirten Benli, “Unutulmasın ki geçmişte bu yolda bir canımızı kaybettik. Projenin öncelikli hedefi yol güvenliği ve trafik yükünün azaltılmasıdır” şeklinde konuştu.

“Gönyeli’yi birleştirmek”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, “Alt Geçit” projesinin tamamının gerekli yasal izinler alınarak ve evrensel ölçütlerde, tümüyle uzmanlar denetiminde yapıldığını söyledi, şu bilgileri verdi:

“Proje, Atatürk caddesi ile Gönyeli Büyük Çember’deki trafik yükünü azaltacaktır. Ayrıca, Lefkoşa – Güzelyurt yolunun böldüğü şehrin iki yarısı hem trafik ve yaya ulaşımı açısından birleşecek, hem de kentin bölünmüşlüğü ortadan kalkacaktır. Yaya ve bisiklet yolları da bu proje sayesinde kent merkezine akışı sağlayacaktır. Kanalizasyon ana taşıyıcısı gibi atık su sorunu da bu proje kapsamında çözümlenmiştir. Gönyeli’de yaşam kalitesinin yükseltilmesi için belediyemiz, kendi alanında olmamasına rağmen bu ana yol üzerinde sorumluluk üstlenmiş ve bu projeyi hayata geçirmiştir.”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli, projenin kaldırım, bisiklet yolları, aydınlatma ve peyzajla ilgili görsel çalışmalarla bir bütün olduğunu, böylece alt geçidin imajının yükseltileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Gönyeli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi – Voice of the Island


Benzer Haberler

TC Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’ndan enflasyon mesajı

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye son 53 yılın en sıcak kasım ayını yaşadı

AA

Su kesintisi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

‘Libya ile anlaşma Doğu Akdeniz meselesine önemli boyut getirdi’

Voice Kıbrıs Haber

Euro ve Sterlin kuru bugün ne kadar? (8 Mart 2018 döviz fiyatları)

Maliye Bakanlığı’ndan cari ve muhtelif ödemelerle ilgili açıklama

Voice Kıbrıs Haber