FeaturedKIBRIS

Belediyelerin PCR ve Antijen test hizmetleri sonlandırıldı

Belediyelerin yaptığı antijen ve PCR testler, yarından itibaren yapılmayacak.
Mehmetçik ile Geçitkale Belediyesi Başkanları yapıkları açıklamalarla, hükümetin aldığı karara tepki gösterdi.
Sarıçizmeli ve Öztaş sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar şu şekildedir…
Sarıçizmeli : “Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafıma iletti”
“Sevgili dostlar, belediyelerimizin aylardır hiç bir karşılık beklemeden, hatta mali külfet oluşturmasına rağmen inançla yürüttüğü PCR/antijen taramalarının sonlandırıldığını ve bu hizmetin yarından itibaren belediyelerin yapamayacağını az önce Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafımıza iletmiştir.
Büyük bir özveri ve mutlulukla yürüttüğümüz bu hizmeti bundan sonra veremeyecek olmamız beni derinden üzmekle birlikte derin bir endişeye sürüklemiştir. Umarım bu endişem yersiz ve bu alınan son karar da diğerleri gibi ülkedeki var olan sıkıntılara bir yenisini daha ekleyecek bir karar olmaz.
Ben öncelikle özveri ile çalışan tüm personelime, bizlere destek olan tüm kesimlere ve halkımıza teşekkür etmek istiyorum. Sevgiyle kalın…”
Öztaş: “Karar bir an önce düzeltilmelidir”
“Bu akşam alınan Bakanlar Kurulu Toplantısı Kararları doğrultusunda, Belediyelerde uygulaması yapılan Antijen ve PCR testleri, yarından itibaren durdurulması kararı üretilmiştir.
Belediyemiz tarafından yapılan testler artık Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek merkezlerde yapılacaktır. Tüm bölge halkımıza önemle duyurulur.
Alınan bu talihsiz kararla, özelliklede okulların açılacağı şu dönemde, vatandaşlarımızı daha çok riske atacak uzun pcr ve antijen kuyruklarına mahkum edecek bu karar, bir an önce düzeltilmelidir. Sağlık alanında tasarruf yapma hevesi ile alınan bu absürt karar ülkemizdeki bulaşı daha da artırabileceği gibi. Toplumumuzda Telafisi mümkün olmayan büyük tahribatlar yaratacaktır.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

“Bakan Çağman bir gol de asgari ücretten yedi”

Voice Kıbrıs Haber

Beşparmak köyünde elektrik kesintisi olacak

Voice Kıbrıs Haber

Yapılan denetimler sonucunda oluşturulacak raporlar değerlendirmeye alınacak

Voice Kıbrıs Haber

Köpekbalığından 3 saat yüzerek kaçtı

Hayvan üreticileri eylemlerini askıya aldı

Voice Kıbrıs Haber

Borsa güne yükselişle başladı

AA