Uncategorised

Belediye seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları basıldı

18 Aralık`ta yapılacak belediye seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarının basımı Limasol ve Baf bölgelerindeki birkaç köyün pusulaları hariç basıldı.

İçişleri Bakanlığı Seçim Dairesi de seçim günü faaliyet gösterecek seçim merkezlerinin sayısını belirlemede son aşamaya geldi.

Seçim Dairesi Başkanı Demetris Demetriou, KHA`na yaptığı açıklamada, yarından itibaren seçim merkezlerinde görevlendirilecek memurların eğitimine başlanacağını duyurdu. Gelecek salı gününden itibaren de Seçim Memurları Başkanı`nın bütün bölgeleri ziyaret ederek son talimat için seçim merkezleri başkanlarıyla toplantılar yapacağı belirtildi.

Seçimlerden iki gün önce, 16 Aralık`ta Seçim Memurları Başkanı`nın bir basın toplantısı düzenleyerek medya ve vatandaşlara seçimler ve oy kullanma prosedürüyle ilgili bilmeleri gerekenler hakkında bilgi verecek.
Oy kullanmak için toplam 561.373 vatandaş başvuruda bulundu ancak bunlardan bazıları, bölgelerinde seçim yapılmayacağı veya belediye meclis başkanının adayı olmadığı için oylarını kullanamayacaklar. 561.633 seçmenden 16.740`ını AB ülkesinden seçmenler, geriye kalan 544.633 seçmeni Kıbrıslılar, 544.633 seçmenin 170.133`ünü işgal altındaki köy ve kasabalardan gelen göçmenler oluşturuyor. Yeni seçmenler 4.000`den biraz fazla oluyor.
Demetriou KHA`na Belediye Başkanları ve meclis üyeleriyle ilgili sonuçların pazar gecesi 22.00 sıralarında açıklanacağını, siyasi partilerin de her belediye ve belediye meclisindeki oy oranlarını saat 23.00 sıralarında öğreneceğini, meclis üyelerinin isimlerinin de pazartesi erken saatlerde duyurulacağını söyledi.

Kıbrıs`ta Belediye seçimleri her beş yılda bir yapılıyor. Adada toplam 39 belediye bulunuyor, bunlardan 9`u Kıbrıs’ın Türk işgali altındaki kuzeyinde yer alıyor.

Ülkenin güneyinde, hükümet kontrolü altındaki bölgelerde bulunan 348 köyde ve adanın Türk işgali altındaki 142 köyden göçmen olmuş seçmenler de oy kullanacak

kaynak: Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

“Yolsuzlukların üstünün milliyetçilik sosuyla örtülmesine izin vermeyeceğiz”

Anastasiades cuma günü Atina’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

Soğuk havada üşümeyenler dikkat

Euro ve Sterlin’de yeni zirve!

Bakterilerin dokunma duyusu olduğu ortaya çıktı

El Bab’da 4 asker şehit oldu

Voice Kıbrıs Haber