FeaturedKIBRIS

Baybars “KKTC tarihinde olmadığı kadar değerler erozyonu yaşandı”




Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars Meclis’te yaptığı konuşmada, bütçe hakkında söz alarak, hastanelerin neden tamamlanamadığını sordu. Baybars’ın sorusuna yanıt veren Maliye Bakanı Özdemir Berova, iç donanımın Türkiye tarafından sağlanacağını kaydederek, donanımın gelmesini beklediklerini kaydetti. Berova, Girne Hastanesi’nin yüzde 99 hazır olduğunu belirtti.

Baybars, bugün konuşulması gerekenin bütçe olmadığının herkes tarafından bilindiğini savunarak, konuşulması gerekenin “bütçe açığı değil yönetim açığı, kaynak yetersizliği değil ahlaki yetersizlik” olduğunu söyledi.

“KKTC tarihinde olmadığı kadar değerler erozyonu yaşandığını” ileri süren Baybars, bunun sadece mali olmadığını, ahlaki ve kurumsal da olduğunu savundu.

“Haksız istihdamlar, hukuksuzluklar, yandaşlara aktarılan kaynaklar” hakkında açıklama yapılmadığı eleştirisinde bulunan Baybars, “Her şey yolundaymış imajı” verilmeye çalışıldığını ancak ülkede hiçbir şeyin yolunda olmadığını ifade etti.

Baybars, soruşturma sürecinde aklanılsa bile toplumda “yolsuz, hukuksuz hükümet algısı” oluştuğunu, bunun da devlete olan güvenin sarsılmasına neden olduğunu savundu.

“Yaşanılanların devleti yönetemeyen hükümetin yarattığı bir çöküş olduğunu” iddia eden Baybars, “Hiç değilse güven duygusunu geri kazanmak için çıkın iddiaları açık yüreklilikle cevaplayın.” dedi.






Benzer Haberler

Arıklı “Sözleşmeli olarak kişi, aldığı maaşı LÖSEV’e bağışlıyor”

TAK

Güçlüsoy “Lefkoşa’da bütün dereler aktif şekilde akıyor, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın”

BRT

Şahiner “70 milyon euroluk bir ek gelir kapısı açılacak diye bankalar da riske atılacak”

TAK

Lefkoşa hastane çemberi su altında kaldı, Serhatköy deresi taştı

TAK

Amcaoğlu “Bölgede yağış azaldı, sadece tek yol kapalı… Kanlıköy’de sıkıntı devam ediyor”

TAK

Başbakanlık Bütçesi görüşülmeye devam ediyor, Şahiner ve Amcaoğlu arasında gerginlik!

TAK