FeaturedKIBRIS

‘Başarı, Mağusa ve Lefke inisiyatiflerinindir’

UniteCyprusNow, Derinya ve Aplıç geçiş noktalarının açılmasıyla ilgili açıklamada bulunarak bu başarının Mağusa ve Lefke’deki yerel inisiyatiflere ve bölge insanlarına ait olduğunu belirtti.

Açıklama şu şekilde:

“UniteCyprusNow (UCN), Derinya ve Aplıç’ta iki yeni geçiş noktası açılmasını mümkün kılan herkesi en içten şekilde tebrik eder.

Bu başarı öncelikle, temasın barış ve yakınlaşma getireceğinden hareketle, bu amaçlar doğrultusunda yıllardır mücadele eden Mağusa ve Lefke’deki yerel inisiyatiflere ve bölge insanlarına aittir.

Onların adanmışlığı ve kararlılığı hepimize örnek teşkil etmiştir. Bizlere, tüm engelleri aşmak için ilham vermiş; sadece hedeflere odaklanarak, ‘hayır’ı yanıt olarak kabul etmeyerek ve hiçbir zaman vazgeçmeyerek başarının geleceğini göstermişlerdir.

Yeni kapılar açılması çözümün yerini tutmasa bile, ileriye doğru atılmış bir adımdır. Bu çerçevede, daha fazla insanın karşılıklı geçişlerde bulunmasını ve sivil toplumun insanları bir araya getirecek projeler üretmesi çok önemlidir.

Artık daha fazla insanın geçiş yapacağından hareketle, sivil toplumun insanların yakınlaşmalarına katkı koyacak ortak projeler geliştirmeleri elzemdir.

Bizler böylesi işbirliklerini teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. Toplumların yakınlaşmasına katkı sağlayan ve işbirliği ve barışa katkı koyan böylesi adımlar bizlere ilham vermektedir.

Adayı bölen duvarda delikler açmak için çalışmaya devam edeceğiz. Adım adım da olsa bölünmenin ortadan kalkacağına; Kıbrıs ve Kıbrıslıların birleşeceğine olan inancımız tamdır.”


Benzer Haberler

İki yerli üründe limit üstü kalıntı

Voice Kıbrıs Haber

Tacizci baba bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Girne’de nüfus 100 binin üzerinde”

Voice Kıbrıs Haber

KKTC’de kaçak bulunan 6 kişi tutuklandı

New York’taki Güney Kıbrıs Daimi Temsilcilik binasında yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa ve Girne’de hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber