FeaturedKIBRIS

Barolar Birliği Nikos Anastasiadis avukatlık bürosunu denetime aldı

Kıbrıs Rum Barolar Birliği’nin, “Pandora Papers” içerisinde bahsedilen “Nikos Anastasiadis” avukatlık bürosunu kontrol amaçlı denetime aldığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “N.Anastasiadis DEPE Araştırma Altında” başlıklı haberinde Kıbrıs Rum Barolar Birliği’nin araştırmasının, iki ilgilinin veri toplamak için yerinde yaptığı incelemeyle geçtiğimiz Salı günü başladığını yazdı.

Gazete Barolar Birliği konseyinin alt komitesine sunulacak olan verilerde, olası bir suçun veya suçların tespit edilmesi durumunda, konunun Hukuk Dairesi’ne veya “Suçların Örtbas Edilmesi ile İlgili Mücadele Birimi” olarak bilinen MOKAS’ta ileriye götürüleceğini belirtti.

Gazete bu konudaki açıklamaların, Kıbrıs Rum Barolar Birliği Başkanı Hristos Kliridis tarafından  Meclis Kurumlar Komitesi toplantısında yapıldığını yazdı.

Habere göre Kliridis yaptığı açıklamada  “Pandora Papers” içerisinde adı geçen “Nikos Anastasiadis DEPE” ve bir başka avukatlık bürosuna daha denetim başlatıldığını belirtti.

Gazete Kliridis’in,  Pandora Papaers içerisinde yer alan ikinci avukatlık bürosunun ismini vermekten kaçındığını ancak belgelerin içinde yer alan ismin “Dimitrios A.Dimitriadis DEPE” avukatlık bürosu olduğunu yazdı.

“Floksenia” Konferans Merkezi’nde dün gerçekleştirilen Kıbrıs Rum Meclisi Kurumlar Komitesi toplantısına, özellikle medya açısından ilginin  büyük olduğunu yazan gazete, çok sayıda davetli ve medya mensubunun toplantıda yer alması nedeniyle salondaki kalabalığın “yığın” şeklinde olduğunu belirtti.

Habere göre, Komite Başkanı Dimitris Dimitriu, toplantının sağlık tedbirleri açısından konferans merkezine taşındığını söyledi.

Dimitru açıklamasında ayrıca Nikos Anastasiadis’in, Pandora Papers ile ilgili bir sonraki komite toplantısına çağrılacağını belirtti.

Dimitriu, Anastasidis’in, konunun genel olacak olmasına bağlı olarak davet almak istemediğini, konunun ise kendisiyle ilgili olması durumunda Komiteye mektup ve temsilcisini göndereceği şeklinde kendisine  mektup gönderdiğini söyledi.

Gazete toplantıda yer alan AKEL, Ekologlar, ELAM, DİPA parti temsilcilerinin de olayın araştırılması ve varsa eğer suçluların ortaya çıkarılmasını talep ettiklerini yazdı.

Öte yandan Politis gazetesi Pandora Papers’de yer alan, yüzde 50’si  Nikos Anastasiadis’in kızlarına ait olan “Nikos Hr.Anastasiadis &Ortakları” isimli avukatlık bürosunun, Rus oligark eski senatör Leonid Lebedev’in, dört Off-shore şirketin sahipliğini gizlemesine yardım ettiği şeklindeki bilgilere yeniden yer verdi.
Gazete Lebedev’in, Güney Kıbrıs üzerinden 115 milyon dolar kaçırdığının görüldüğünü de belirtti.

Habere göre Kıbrıs Rum Barolar Birliği Başkanı Hristos Kliridis, Meclisi Kurumlar Komitesi toplantısında yaptığı açıklamada, araştırılacak konular arasında, bahse konu şirketlerin esas sahibinin gizlenip gizlenmediği, kara para aklanıp aklanmadığının da bulunduğunu ifade etti.

Gazete haberinde 2011 yılında “Kıbrıs” vatandaşlığı alan  Lebedev’in, Nikos Anastasiadis’in samimi arkadaşı olduğunu, 2013 yılında Paris’e gitmek için bedava olarak Lebedev’in özel uçağını kullandığını da anımsattı.

Alithia gazetesi ilgili haberi “Barolar Birliğinin N.Ansatasiadis DEPE Bürosundaki Araştırması Gelişim Halinde” başlığıyla verirken Haravgi gazetesi “Anastasiadis’in Samimi Arkadaşına Karşı Suçlamalarla Dosyayı Gizlediler” başlığını kullandı.

Haravgi gazetesi haberinde ayrıca Kıbrıs Rum Başkanlığının son ana kadar Pandora Papers ile ilgili Meclis Kurumlar Komitesi toplantısını iptal etmeye çalıştığını, devamında ise Anastasiadis’in komiteye mektup göndererek görüşmelerde isminin geçmesi durumunda buna yazılı cevap vereceğini dile getirdiğini belirtti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Bakanlar Kurulu kararları geçerli, Üst Kurul kararları revize edilecek

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali’nde Mihriban Aviral flüt resitali yer alacak

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı: Saatler bir saat geri çekilmeli

Voice Kıbrıs Haber

Hava sıcaklığı düşüyor mu?

Girne yolu açıldı… Dere yatağında mahsur kalan aile kurtarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

Maraş açılımına tepki…Derinya’da eylem düzenleniyor!

Voice Kıbrıs Haber