FeaturedKIBRISKültür Sanat

“Barış İçin Başka Bir Dünya Mümkün” sanatsal hareketi 140 ülkeye yayıldı

Uluslararası sanat arenasına taşıdığı sanat çalışmaları ile dikkat çeken sanatçı Gülsün Karadayı pandemi nedeniyle herkesin eve kapandığı dönemde de boş durmayarak önemli bir çevrimiçi (online) etkinliğe KKTC adına imza attı.

Venezuella’lı sanatçı Miguel Pinero önderliğinde bir grup sanatçının “ Barış İçin Başka Bir Dünya Mümkün ” ( Another World is Possible for Forever of Peace 2021-2022 ) sloganıyla 2020 yılında başlattığı sanatsal hareket on-line olarak aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yer aldığı 140 ülkeye yayıldı. Oluşturulan Konsey tarafından KKTC temsilcisi seçilen Sanatçı Gülsün Karadayı’nın eserleri ile yer aldığı çevrimiçi sergi için başlatılan sanatsal dünya turu ülke ve sanatçı katılımları ile devam ediyor. 

Mısırlı sanatçı Ahmed Fathy’nin organizatörlüğünde 2020-2021 yılları için Kahire’de başlatılan sanatsal harekete Türkiye ve KKTC den katılımlar oldu. Dünyaya sanat için barış mesajı veren hareket  Aralık 2022 ‘de Şili de düzenlenecek final organizasyonu ile tamamlanacak.  

Karadayı

“Kökleri sevgiye ve özgürlüğe dayanan bir dünya ” hayali ile başlatılan bu çalışmaya sessiz kalamadığını ifade eden Gülsün Karadayı, sıkıntılı pandemi süreçlerinde de sanatçıların çalışmalarına ara vermeden devam etmelerini teşvik adına çevrimiçi olarak başlatılan bu yeni harekette KKTC bayrağı ile yer almak ve çabalara gösterilen olağanüstü ilginin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. 

LHA


Benzer Haberler

Pilli “Başbakan bana, ‘istifa et’ dedi”

Voice Kıbrıs Haber

Başhekim Dr. Dizdarlı emekliye ayrıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Meclis’i çekişme değil, uzlaşma platformuna dönüştüreceğiz”

TAK

Süt bedelleri ödeniyor

Voice Kıbrıs Haber

“Hükümet kurma görevini alırız, ancak kuramazsak seçime gidilir”

Voice Kıbrıs Haber

Temel arıcılık kursu başlıyor

Voice Kıbrıs Haber