FeaturedKIBRIS

Baf’taki iki tarihi eserin yenileme çalışmaları tamamlandı

İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum eş Başkanı Takis Hadjidemetriou, Baf’ta bulunan Baf Hamamı ve Moutallo’daki Kebir – Agia Sofya camiinin minaresindeki yenilenme çalışmalarının tamamlandığını ve 22 Haziran tarihinde düzenlenecek özel bir törenle teslim edileceğini söyledi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Hadjidemetriou, Eski Eserler Dairesi’nin arkeologlar ve uzmanlardan oluşan Teknik Komitesi ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliğinde bulunarak, Avrupa Birliği’nin mali yardımıyla iki önemli tarihi eserin yenilenme çalışmalarına katıldıklarını belirtti.

Hadjidemetriou, devamla Teknik Komite ve UNDP ile anlaşma üzerine Eski Eserler Dairesi ile özel bir işbirliği anlaşması yapıldığını ifade ederek tarihi eserlerin yenileme çalışmaları Eski Eserler Dairesi arkeologları ile uzmanları tarafından yürütüğünü belirtti.

İki Toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum eş Başkanı, Kıbrıs Haber Ajansı’na, “geçmişimizin ve geleceğimizin ortak kültürel mirasımıza ait iki tarihi eserdir” dedi ve Baf Hamamı’na atıfta bulundu.

Takis Hadjidemetriou, Baf Hamamı’nın Baf’ın bir mücevheri olduğunu ifade ederek bölgede Temmuz 2015 – Ocak 20107 döneminde kazı çalışmalar yapıldığını ve kazı çalışmalardan dolayı tarihi eser için önemli bilgiler ortaya çıktığını söyledi.

Kebir -Agia Sofya camiinin minaresine değinen Hadjidemetriou, söz konusu tarihi eserin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların kültür ile tarihini bağlayan bir eser olduğunu belirtti.

Her iki eski esere ziyaretler gerçekleşebildiğini ifade eden Hadjidemetriou, Baflı olan Kıbrıslı Türklerin iki eserin teslim törenine katılmaya büyük ilgi gösterdiklerini  söyledi.

Bu arada, törene katılmak isteyenler Lefkoşa’da bulunan Ledra Palas’tan 22 Haziran tarihinde saat 13.15’te otobüs kalkacağını ve törene katılmak isteyenler 22-874733 telefon numarasını arayıp rezervasyon yaptırabilecekleri duyuruldu.

(KHA)


Benzer Haberler

Rum-Türk işbirliğindeki başarı!

Kenya’da “sebebi bilinmeyen hastalık” nedeniyle 4 kişi öldü

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat! Ülke genelinde su kesintisi yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber

11 çocuk Purnara Mülteci Kampı’nda kaldıkları sırada ortadan kayboldu

Voice Kıbrıs Haber

Helsinki’de 90 gün yaşayabilene oturma izni verilecek

Voice Kıbrıs Haber

TÜK’ten arpa ve buğday ile ilgili uyarı!

Voice Kıbrıs Haber