CoronavirüsFeaturedVOI Özel Haber

Avrupa aşı kartı için ilk günde 35 başvuru

Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasını (EU Digital Covid Certificate) almak isteyen Kıbrıslı Türklerin aşı platformuna yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Kıbrıs Rum kaynaklarından alınan bilgilere göre, bugün saat 12.00’da açılan aşı platformuna saat 16.00’ya kadar 35 Kıbrıslı Türk başvuru yaptı.

YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ YAŞANDI

Platformda süreci tamamlamaya çalışan pek çok kişinin, ilgili daireye telefonla ulaşarak bilgi almaya çalıştıkları öğrenildi.

Platforma kayıt sırasında bazı sorunlar ile karşılaştıklarını belirtilen kişiler arasında, kimlik kartı tarihi geçmiş olanların da bulunduğu kaydedildi . Kimlik kartı tarihi geçen kişiler sisteme başvuru yapamadı.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR

Avrupa Dijital Kovid Aşı Sertifikasını (EU Digital Covid Certificate) ile ilgili gerekli tüm belgeler, elektronik biçimde www.moh.gov.cy\edvc linkine sunuluyor.

Başvuru ve eşliğindeki belgeler, başvuru sahibi tarafından başka bir hareket gerekmeden, otomatik olarak [email protected] elektronik posta adresine ilerletilecek. Başvurular incelenecek ve prosedür 48 saat içinde sonuçlandırılacak.

Başvuru sahipleri, başvurularının onaylandığı konusunda elektronik olarak bilgilendirildikten sonra, https://www.eudcc.gov.cy/ linkine tıklayarak EU Digital Covid Certificate EUDCC çıkarabilecek.

Voice Kıbrıs Haber-2021


Benzer Haberler

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin bodrum katında su bastı

Voice Kıbrıs Haber

Almanya plastik poşetleri tamamen yasaklayacak

Voice Kıbrıs Haber

Salcı ve Çandarlı’nın ölüm nedenleri açıklandı!

YUDER’de görev dağılımı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ-SEN’den Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Emirnamesi hakkında çağrı

Voice Kıbrıs Haber

LTB, tiyatro, masal ve müzik dinletilerini paylaşıyor

Voice Kıbrıs Haber