FeaturedKIBRIS

Atun “İstifa kararımın elektrik kurumu ile hiçbir alakası yoktur”

Maliye Bakanlığı’nda, bugün devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Alişan Şan, görevi, UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’dan devraldı.

Devir teslim töreninde Maliye Bakanı bürokratları da hazır bulundu.

ATUN

Maliye Bakanlığı görevini, sevdiği, geleceği parlak, akıllı ve çalışkan bir kardeşine devretmekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Sunat Atun, yeni görevinde Alişan Şan’a başarılar diledi; “Allah utandırmasın. Allah bu güzel ekiple başarılı bir dönem geçirmeyi sana nasip etsin. Gerek seni seven bir dostun, ağabeyin olarak, gerekse UBP’nin bir Milletvekili olarak her zaman yanında ve destekçin olacağım” dedi.

UBP’nin uzun zamandır gençleşmeye ciddi derecede ihtiyacı olduğuna işaret eden Atun, özellikle parlamentoda da ki yapıda genç, yetişmiş kişilerin bu görevlere sahip olmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Atun, Ünal Üstel kabinesinin 12 Mayıs 2022 tarihinde kurulduğunu, kendisinin de bu kabine de, ikinci kez Maliye Bakanı olarak görev aldığını kaydetti. 

“İSTİFA KARARININ HİÇBİR ŞEKİLDE ELEKTRİK KURUMU’NUN, BAŞBAKANLIĞA BAĞLANMAK İSTENMESİ İLE İLGİ VE ALAKASI YOKTUR”

Sunat Atun, istifa kararının hiçbir şekilde Elektrik Kurumu’nun, Başbakanlığa bağlanmak istenmesi ile bir ilgi ve alakası olmadığını da kaydederek; “Sayın Başbakanın takdiridir. Uygun gördüğü daireyi veya kurum, kuruluşu, uygun gördüğü bir başka bakanlığa bağlayabilir. Bu gayet doğal. Bakanlar Kurulu’nun başkanı olarak,  kendi inisiyatifine kalmış. Buna her bakan saygı duymak durumundadır” diye konuştu.

İçinde bulunulan sürecide değerlendiren Sunat Atun, ülkemizde yüksek enflasyonun uzun yıllar sonra ortaya çıktığı bir dönem yaşandığını, bunun temelinde, bütün dünyada özellikle, emtia fiyatlarında ve enerji fiyatlarındaki yüksek ve süratli artışlar olduğunu, bir diğer nedenin ise yabancı para birimlerinin aşırı derecede ve son belki 20 yılın ortalamalarının çok üzerinde artmış olmasından kaynaklandığını kaydederek, haliyle bu noktada da bütçenin revize edilme ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Atun, Şan’ın hazırlanan bütçede komite üyesi olduğunu da hatırlatarak, bunun önemli bir deneyim olduğunu kaydetti.

Anavatan Türkiye’nin, KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı’nın her zaman yanında olduğunu da dile getiren Sunat Atun, konuşmasının devamında; “Ben kendi adıma gösterdikleri yüksek samimiyet ve büyük destekler için önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Kıbrıs işlerinden de mesul olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati ve bize büyük yakınlık gösteren, özellikle yakın çalıştığımız Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Sayın Şahap Kavcıoğlu’na da bu vesileyle teşekkür etmek isterim” dedi.

Atun, Maliye Bakanlığı bürokratlarına da teşekkür etti.

ŞAN

Maliye Bakanı Alişan Şan ise daima desteğini gördüğü Sunat Atun’un kendisi için söylemiş olduğu sözlerden mutluluk duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Bunun bir bayrak devri olduğuna işaret eden Şan; “Takdir Başbakanımızındır. Böyle bir görevi bana tevdi etti. Kendisine de çok teşekkür ederim. Bende bıraktığınız yerden bu görevi alıp, daha iyi noktalara taşımak için canla başla uğraşacağımın sözünü hem Başbakanımıza, hem size, hem de halkımıza veriyorum. İnşallah hayırlı olacak” dedi.

Dünya’nın gerek siyasal, gerekse ekonomik gelişmelere bağlı olarak çok zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Maliye Bakanı Alişan Şan, emtia fiyatlarının orantısız bir şekilde yükselmesi, enerji fiyatlarının yükselmesi ve dünyadaki tedarik zincirinin bozulmasının tüm ülke ekonomilerine yansımasının çok ağır olduğunu ve enflasyonist bir ekonomi ile karşı karşıya kalındığı ancak bu zorlukların üstesinden gelmek için, canla başla çalışacaklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Alişan Şan konuşmasının devamında şunları söyledi.

“Şunun bilincindeyim. Her zaman yanımızda olan bir Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ne zaman bir nefese ihtiyacımız olsa, o nefesi Türkiye Cumhuriyetinden bulduk. Bu bağlamda da başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yine her zaman yanımızda olan Kıbrıs işlerinde de sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ve diğer tüm yetkililere teşekkürü borç bildiğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını dilerim. Yeni dönemde inşallah ulusumuza, milletimize, devletimize, halkımıza, çocuklarımıza, güzel işler yaparak, güzel yarınlar bırakırız” dedi.

Alişan Şan, halkın refah ve yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarını kaydederek, halkın ve dar gelirlinin ekonomik refahına dokunmadan devlet olarak tasarruf tedbirlerini almaya devam ederken, devlete gelir getirici birçok konuda süratle adımlar atacağını belirtti.

Maliye Bakanı Alişan Şan konuşmasının sonunda bir kez daha, Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür ederken; “özellikle Başbakanımıza, bu zor süreçte bana güvendiği için çok teşekkür ederim” dedi.

Şan, bu göreve gelirken, Meclise yeni seçilen genç ve yeni bir Milletvekili olduğunu, genç siyasetçilerin başarılarının, ülke gençliğine de örnek teşkil edeceğini, ülkenin daha güzel yarınlara ulaşmasında gençlerin rolünün önemli olduğunu kaydetti. Bu bağlamda Başbakan Ünal Üstel ve UBP’nin de gençlere önemli görevler vermesi, gençlerin bu görevi üstlenmesinin önemine değindi.


Benzer Haberler

Bugün hava nasıl olacak? (20 Kasım Cuma hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber

Yol yeniden trafik akışına açıldı

Voice Kıbrıs Haber

Onur ödülleri Tatar ve Başçeri’ye verildi

Lapta’da ani ölüm!

Mağusa’da Ev Yangını

Voice Kıbrıs Haber

ABD Kıbrıs Büyükelçisi, sağlık alanında iki toplumun işbirliğini değerlendirdi