FeaturedKIBRIS

“Artık çaresiz kalmak istemiyoruz”

Oya Kutsal sosyal medya hesabından ülkemizdeki sokak hayvanları konusunda bir açıklama yaparak yetkilileri göreve davet etti.

Girne’de, sokakta yaralı bir hayvan bulunduğu zaman insanların çaresiz kaldığına dikkat çeken Kutsal, “Kendi hayvanım mesai saatleri dışında hastalandığında çaresiz hissetmekten usandım.

Girne’ye bir hayvan hastanesi şart ya da Veteriner Dairesi bünyesinde bir bolüm olmalı. Veteriner dairesinin görevi form doldurmak mi sadece? Ne olur bir girişim başlatalım ve 24 saat hizmet veren bir hastaneye sahip olalım. Bir çözüm bulmak zorundayız. Artık yeter” diye konuştu.

“Bir protokol yapılmalı” Bir hayvan hastanesi yapılana kadar en ideal çözümün belediye ve Veterinerler Birliği arasında bir protokolün yapılması olduğuna dikkat çeken Kutsal, her bölgede hizmet veren veterinerlerin mevcut olduğunu vurguladı.

“Tıpkı eczacılar ve doktorlara getirilen yükümlülükler gibi veterinerlere de yükümlülük getirilmesi sorunun çözülmesinde en etkili yoldur düşüncesindeyim” diyen Kutsal, bu bağlamda belediyelerin ve halkın, veterinerler birliğinin sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak sağlayan paydaşlar olabileceğini belirtti. Tüm bunların başarılması halinde toplum hayatımızdan bir mutsuzluk kaynağının da ortadan kalkacağını söyleyen Kutsal, veterinerleri de göreve davet etti.

“Vatandaşın 24 saat başvurabileceği bir birim yok” Vatandaşın 24 saat başvurabileceği bir birimin olmadığını ifade eden Kutsal, devletin bu konuda herhangi bir çalışması bulunmadığından dolayı, hayvanları kaybettiğimizi dile getirdi. Bugün sanal ortamdaki isyanlarının ardından Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün büyük bir duyarlılık gösterdiğini kaydeden Kutsal, “Belediye başkanı, bu büyük ihtiyacın karşılanması yönünde bir birim oluşturmak için birlikte çalışmayı teklif etti” dedi.

Girne’ye 24 saat hizmet veren bir travma birimi kurmak için çalışmalara başlayacaklarını bildiren Kutsal, “Bu çok mutlu bir haber. Tüm Girnelilerin bu projeye destek vermesi çok önemli. Hepimizin katkılarıyla Girne’ye uzman ve çağdaş travma birimi kazandırmak bir insanlık görevidir” diye ekledi.


Benzer Haberler

Bakan Nebati 3’lü ekonomik destek paketini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Derin dondurucu yangına neden oldu!

Voice Kıbrıs Haber

‘Çok uzak olmayan bir tarihte Anastasiadis’le bir araya gelmeyi arzu ediyorum’

“11 Kasım Türkiye aleyhindeki yaptırımlar konusunda dönüm noktası”

Voice Kıbrıs Haber

Hem Alkollü Hem Süratli

DP’nin oylarında artış var