FeaturedKIBRIS

Arıklı “Ben hangi bilgiyle uzmanların uygun bulduğu bir gemiye uygun değil diyeceğim?”


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Meclis konuşmasında, “Keşke bu kadar ağır suçlamalarda bulunmadan önce ilgili birimlerden teknik bilgi alınsa ve ona göre konuşulsa” dedi.

Arıklı böyle olsa sorulan bu sorulara cevap alınabileceğini kaydetti.

Yerinden yanıt veren Erhürman, 4 gün önce kamuya açık şekilde bu soruyu sorduklarını ve bu soruların gazetelerde yayınlandığını kaydetti.

Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi’nin 1975’te kurulduğunu dile getiren Arıklı şirket hakkında bilgi verdi. Ada-74 öncesi dünya çapında araştırmaya gidildiğini kaydeden Arıklı, bu araştırmaların Türk Loyd’un profesyonel bir ekibince yürütüldüğünü belirtti.

“Ben hangi bilgiyle uzmanların uygun bulduğu bir gemiye uygun değil diyeceğim?” diye soran Arıklı, mali süreçle ilgili de bilgi verdi.

Kefalet senedi alınamadığı için şirketin ciddi sıkıntıya düştüğünü belirten Arıklı, tasarruf tedbirleri çerçevesinde gerekirse gemiyi satın, yerine başka gemi alın denmesiyle bugünkü noktaya gelindiğini anlattı.

Deniz ulaşımını regüle edecek bir gemiye ihtiyaç olduğunu dile getiren Arıklı, ihtiyaç olan 1 milyon dolar temin edilebilirse geminin hemen havuza girip sefere başlayacağını dile getirdi.

Geminin Gazimağusa-Mersin arası sefer yapmasıyla ilgili hiçbir sorun olmadığını belirten Arıklı bunun iyi niyetle yapılmış bir çalışma olduğunu anlattı.

“Elbette Anadolu’nun parası bizim de paramızdır” diyen Arıklı, geminin 7 ton yakıt yaktığını bu nedenle rantabl olmadığını belirtti.

“Bozcaada gemisini sorguladınız mı? Şimdiye kadar diğer gemileri sorguladınız mı?” diye soran Arıklı, gemi alım sürecinde Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi adının Yunanistan’da reaksiyon yaratacağı düşünülerek geminin önce Türkiye’deki özel bir şirket olan Megamar üzerine alındığını sonra Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi adına kayıt ettirildiğini belirtti.

Teknik olarak Megamar üzerine ikinci bir vergi olmaması için geminin Megamar üzerine olduğunu, ancak şirketin her türlü sahiplik ve satım yetkisinin Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi’ne ait olduğuna dair belgeyi sunabileceğini belirtti.






Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Hücrede bulunan zanlıya sandviç içinde uyuşturucu götürdüler

Voice Kıbrıs Haber

Aliyev Milli Meclisi feshetti, Azerbaycan’da erken seçim kararı

NTV

Mimarlar Odası’nın üç üyesi istifa etti

TAK

İthal ürünlerin 2’sinde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

İki araç yüz yüze çarpıştı, Hüseyin Palu hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber