FeaturedKIBRISPolitika

“Aralığa geldik hala belirsizlik var”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ülkeye öğrenci statüsünde gelen kimseden karantina ücreti alınmayacağını açıkladı.

Ülkeye gelecek olanlardan karantina ücreti alınmasıyla ilgili kararın konuşulduğu Genel Kurulda, Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu eleştiri ve soruları yanıtladı.

Konuşmacıları yanıtlamak için kürsüye çıkan Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun yoğun çalışması sonucu 10 milyon TL’lik bir kaynak yaratıldığını, ülkeye gelecek öğrencilerden karantina ücreti talep edilmeyeceğini açıkladı. Eğitin Bakanı, bu konuda ödeme yapanlara da paralarının geri verileceğini açıkladı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk önce bilgiye ve onaya sunuşlara yer verildi.

Buna göre, Cumhuriyet Meclisi Danışma Kurulu’nun 14 Aralık’ta yasama ve denetim gündemiyle toplanması kararı milletvekillerinin onayına sunuldu. Karar oy birliği ile kabul edildi. Meclisin bir sonraki birleşimi 14 Aralık’ta olacak.

ÖZDENEFE
Genel Kurulda ilk sözü CTP milletvekili Fazilet Özdenefe aldı. Özdenefe, ülkeye geleceklerden, özellikle de öğrencilerden karantina ücreti talep edilmesi kararını eleştirdi.

Özdenefe, dünyada COVİD-19 salgınıyla ilgili mücadelenin, ülkede ise akıl karışıklığının sürdüğünü belirterek, “Yurt dışında okuyan öğrenciler ülkeye geliş hazırlığı yapıyor.  Karantina ücretleriyle ilgili bu ‘Son dakika’ kararı ailelerde ve öğrencilerde şaşkınlık yarattı. Öğrencilerle ilgili bazı önlemler alınacağı söylendi ama şu an itibarıyla açıklama yok” dedi.

Ev karantinası konusunda hala bir düzenleme yapılmadığını kaydeden Fazilet Özdenefe, geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalara işaret ederek, “Aralığa geldik hala belirsizlik ve keşmekeş vardır” şeklinde konuştu.

TAK


Benzer Haberler

Posta Dairesi özel tarih damgası tatbik edecek

Voice Kıbrıs Haber

35 yaşında hayatını kaybetti

Başkanlığa Metin Kaya seçildi

Voice Kıbrıs Haber

SÜTEK Laboratuvarı yeterlilik testinden geçti

Voice Kıbrıs Haber

Başkanlığa yeniden Cemre Keskin seçildi

Kayıp şahıs davasında bir tutuklama daha yapıldı

Voice Kıbrıs Haber