FeaturedKIBRIS

Aracında ve evinde patlayıcı tespit edildi!


(Kamalı Haber) – Gönyeli’de “Kanunsuz Patlayıcı Madde İthali ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı M.Y mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Doğcan Kırgeç olayla ilgili bulguları aktardı. Kırgeç 22 Haziran 2024 tarihinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne Bağlı Cürümleri Önleme Şubesinde görevli bir polis ekibi tarafından alınan bilgide Zanlı M.Y’nin tasarrufunda kanunsuz patlayıcı madde olduğu öğrenildiği ve ayni gün saat 19.15 raddelerinde zanlının Gönyeli’de faaliyet gösteren bir Cafe’nin park yerinde tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlının üzerinde ve tasarrufunda park halinde bulunan KC 510 plakalı araç içerisinde gerçekleştirilen aramada, bahse konu araç içerisinde kanunsuz olarak bulundurmuş olduğu toplam 222 adet Feza Torpil marka patlangaç ve 8 adet üzerinde Feza Torpil yazılı karton kutu tespit edildiğini ve suçüstü tutuklandığını belirtti.

Polis memuru Kırgeç, konu patlangaçlar ve kutuların emare alındığı ve ayni gün görevli bir polis ekibi tarafından zanlının Girne’de bulanan ikametgahında mahkemeden temin edilen arama emri gereği huzurunda gerçekleştirilen aramada, ikametgahın yatak odasında komedin üzerinde 60 adet Feza Torpil marka patlangaç ve 2 adet üzerinde Feza Torpil yazılı karton kutu bulunup emare olarak zapt edildiğini mahkeme aktardı.

Polis memuru Doğcan Kırgeç mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında zanlının suçu kabul nitelikte gönüllü ifade verdiğini ve vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğinden ilk etapta yeni olan bu soruşturmada zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına ayrıca sağlık sorunu olduğunu beyan etmesi üzerine de devlet hastanesinde kapsamlı kontrolden geçirilip raporun mahkemeye ibraz edilmesine emir verdi.

 






Benzer Haberler

Yeni AB Konseyi Başkanı olarak Antonio Costa seçildi

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 4 ile 6 derece üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

İsrail’den tehdit: Lübnan’ı taş devrine döndürürüz

NTV

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Yedek parça şirketinde yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Üç zanlıdan biri 1252 gündür ülkede kaçak yaşıyordu

Voice Kıbrıs Haber