FeaturedKIBRIS

Arabalardaki KDV indiriminin süresi uzatıldı

Bakanlar Kurulu, Motorlu Kara Taşıtlarda Uygulanan KDV indiriminin 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ersan Saner başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası alınan kararları Başbakan Ersan Saner açıkladı.

YILIN SON BAKANLAR KURULU

Yılın son Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını belirten Saner, gündemlerinin yoğun olduğunu ve birçok konuda kararlar üretildiğini ifade etti.

Saner, Maliye Bakanlığı’nın Motorlu Kara Taşıtlarda Uygulanan KDV indiriminin 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Başbakan Saner, öğrencilerin Covid-19 süresince uzaktan eğitime katılmaları ve uzaktan eğitim nedeniyle ihtiyaç duydukları masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarların KDV indiriminin yani sıfır KDV ile devamının 31 Mart 2021’e kadar uzatılmasına kararlaştırıldığını kaydetti.

Saner, 2018 öncesi vergi borçlarının, vatandaşların 2018’den önceki vergilerini borçlandırmaları için yıl sonunda sona erecek sürenin 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

Saner, banka kartları ile kredi kartlarının kullanımına ilişkin Usul ve Esaslar Tüzüğü’nde kredi kartları asgari ödeme oranlarının Ocak-Mart 2021 dönemi için yüzde 1 olarak devam edeceğini de bildirdi.

(TAK)


Benzer Haberler

Londra’dan acı haber: İki Kıbrıslı Türk Covid-19’dan hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat dönüşümlü elektrik kesintisi yapılacak!

“Erdoğan ile bir çok konuda detaylı bir şekilde konuştuk”

Rusya “Afrika’ya tahıl planında Türkiye ile anlaştık”

DW-Türkçe

“Ukrayna ile savaş olmayacak”

Voice Kıbrıs Haber

Girne bölgesinde elektrik kesintisi yapılacak