FeaturedKIBRISVOI Özel HaberVoice Özel Röportaj

AP seçimleri için geçiş noktalarında stant kurulacak


İnsan Hakları Platformu, 9 Haziran Pazar günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanacak Kıbrıslı Türklere bilgi vermek üzere tüm geçiş noktalarında standlar kuracağını açıkladı.
Platform tarafından yapılan açıklamada , Kıbrıs’ı temsil edecek 6 Avrupa Parlamentosu Üyesinin seçiminde Kıbrıslı Türklerin de karar verme hakkı olduğu kaydedildi.
Platform, ‘‘Avrupa Birliği’nin en temel prensiplerinden biri eşitliktir. Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Avrupa yurttaşı Kıbrıslı Türklerin de diğer tüm Avrupa yurttaşları ile benzer koşullarda oy kullanabilmesi için çalışıyoruz. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandığa gidelim oyumuzu eşitlikten, adaletten, insan haklarından, demokrasiden yana olan adaylara verelim’’ çağrısında bulundu.
9 Haziran Pazar günü Kıbrıslı Türkler için özel olarak hazırlanan geçiş noktaları yakınındaki 9 seçim merkezinin herhangi birinde 7:00-12:00 ve 13:00-18:00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.
Tüm geçiş noktalarında, İnsan Hakları Platformu gönüllüleri, nasıl ve nerede oy kullanılacağı hakkında bilgi yanında, en yakın sandığın yol haritasını da verecek.

SEÇİM SANDIKLARINA ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN GİRNE LAPTA VE İSKELE BÖLGELERİNDEN OTOBÜS SEFERLERİ DÜZENLENİYOR

Platform Girne, Lapta ve İskele bölgelerinden seçim sandıklarına erişimi kolaylaştırmak için otobüs seferleri düzenleneceğini belirtti . Seferler, sabah saat 9:00 ve 14:00’te olmak üzere iki kez yapılacak . Seçmenler sandıklarına götürülüp oylarını kullandıktan sonra otobüse bindikleri noktaya geri götürülecekler.
Ledra Palace’dan ayrıca 9:00-12:00 ve 14:00-18:00 saatleri arasında 15 dakikada bir kalkacak İnsan Hakları Platformu otobüsü, Kıbrıslı Türk seçmenleri Ledra Palace yakınındaki seçim merkezine götürecek ve geri getirecektir.
Ayrıca Aplıç, Yeşilırmak, Mağusa 2.5 mil (Derinya) ve Beyarmudu kapılarında bekleyecek olan otobüsler saat 7:00 itibariyle saat başı seçim merkezlerine gidip gelecek. 12:00-13:00 saatleri arasında öğlen arası verilecek, oy kullanılamayacak. Otobüsler de bu saatlerde ulaşım hizmeti vermeyecek .

Seçimler ile ilgili daha fazla bilgiye İnsan Hakları Platformu’na www.insanhaklariplatformu.eu ve 0533 831 60 09 ve 0542 862 0060 nolu telefonlardan ve İnsan Hakları Platformu sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Voice Kıbrıs Haber 2024






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV