FeaturedKIBRIS

Angolemli, Sendikal Platform’u kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Hüseyin Angolemli, Sendikal Platform üyelerini kabul etti.

Meclis Mavi Salonda gerçekleşen kabulde Sendikal Paltform adına söz alan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elcil, son günlerde yaşanan olayların Kıbrıs Türk halkının alışmadığı gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, 22 Ocak’ta yaşananların tarihe bir “kara gün” olarak işleneceğini ifade etti.

Şiddetin Kıbrıs Türk kültüründe olmayan bir olay olduğunu söyleyen Elcil, Afrika gazetesine yapılan saldırının aynı zamanda basın özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu belirtti.

Elcil, aynı gün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın olayları yatıştırmak amacıyla gittiği esnada kendisine yapılan sözlü ve fiziki saldırı girişiminin de asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesi olan Meclisin damına yine aynı gün çıkıldığını anımsatan Elcil, bunun iradeye bir saygısızlık olduğunu, Mecliste yemin edildiği sırada da bir Milletvekilinin sözlü ve fiziki olarak saldırıda bulunmasının toplum olarak alışık olunmayan davranışlar olduğunu söyledi.

Yaşananları şiddetle protesto ettiklerini belirten Elcil, toplum olarak fikirlerin çatışmasını ve fikirlerin bu yolla çürütülmesini desteklediklerini belirtti ve şiddet yöntemleri ile susturulmasını kabul etmeyeceklerini, olayın demokrasiye yapılan bir müdahale olduğunu ifade etti.

Temel amaçlarının ülkeye nereden gelirse gelsin kişilerin karşılıklı saygı ve güvene dayalı toplumsal barışın devamı olduğunu vurgulayan Elcil, bu çerçevede Sendikal Platform olarak Cuma günü Dereboyu’nda toplanıp Meclis’e doğru yürüyüş gerçekleştireceklerini belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Hüseyin Angolemli de konuşmasında yaşananlardan dolayı toplum olarak üzgün olduklarını belirterek “Önemli olan birliğimiz,değerlerimiz ve demokrasimizdir” dedi.

Angolemli, yaşananların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek kurumlara sahip çıkılmasının önemine değindi.
Angolemli şöyle devam etti:

“Baktığımızda polisin hala sivilleşmediğini görmekteyiz.Şayet Polis sivil iradeye bağlanmazsa tabiiki bir çok olaylar karşısında bizi üzen zaafiyetler olacaktır.”

Bu çerçevede Meclise de büyük görevler düştüğünü vurgulayan Angolemli, kurumlara sahip çıkılması gerektiğini ülkede görevini layıkıyla yapabilecek bir çok gencin olduğunu ve bu anlamda kurumların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan olaylar sonrası Polis Genel Müdürünü çağırdığını, yazılı ve sözlü olarak şikayette bulunduklarını anımstan Angolemli, gerekli araştırmanın yapılıp bir an önce suçluların cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Angolemli, Meclis kameralarının inceleneceğini ve bu kapsamda yaşanan zaafiyetlerin de bir an önce giderilmesi için hızlıca çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Sendikal Platformun Cuma günü yapacağı eylem ile ilgili ise şunları söyledi:

“Yapacağınız eylem, inanmaktayım ki insanımızın birlik ve dirliği içindir.Tüm toplumun bu konularda hassas olması gerekir.Eğer bu hassasiyet hepimiz tarafından gösterilirse, geleceğimiz daha da güvence altına girer ve değerlerimiz de birliğimiz de sağlanmış olur.”


Benzer Haberler

Afrika’da Kovid-19 vaka sayısı 385 bini aştı

Voice Kıbrıs Haber

“Ekonomimizin ve toplumsal hayatımızın köklü bir dönüşüme ihtiyaç duyduğunu görmemiz gerekiyor”

Voice Kıbrıs Haber

Alayköy’deki kurşunlama olayıyla ilgili 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Türkiye’nin Kıbrıs’taki ısrarı kabul edilemez”

Voice Kıbrıs Haber

Sorakın hükümeti eleştirerek, seçim çağrısında bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu’nu kullanacak sürücüler dikkat!

Voice Kıbrıs Haber