FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

Anastasiadis, Erdoğan’ın açıklamalarını yorumladı

Alithia gazetesine göre Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, dün Larnaka Havalimanı’nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesinin ve garantilerin kaldırılmasının mümkün olmadığı şeklindeki açıklamalarını yorumlaması istenen Anastasidis, bunun, Türkiye’nin yeni pozisyonu olduğunu sanmadığını, yıllara dayanan bir pozisyon olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ilk kez gayri resmî konferansta iki devlete dayalı çözümü ilk kez ortaya koyduğunu söyleyen Anastasiadis, bunun boşa yapılan bir hareketten başka bir şey olmadığını, uluslararası toplumdan, Avrupa Birliği üyesi hiçbir ülkenin bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını savundu.

Anastasiadis açıklamasının devamında, “bunun kabul edilmesi durumunda ise Pandora’nın kutusunun açılacağını ve kötü etkilerinin ülkelerin hesapladığından daha fazla olacağımı”  ileri sürdü.

Anastasiadis, Erdoğan’ın pozisyonunu “kabul edilemez, uzlaşmaz ve olumsuz” olarak nitelendirerek bunun da Türkiye’nin Avrupa’dan almayı istediği veya istemekte oldukları konusunda, olumlu düşünmelerine olanak tanımadığını savundu.

ORTA DOĞU KRİZİ

Orta Doğu’daki krizin yatıştırılması için Güney Kıbrıs’ın inisiyatif üstlenip üstlenmeyeceği sorusu üzerine Nikos Anastasiadis, bir ateşkesin sağlanmasının mümkün olup olmayacağını görmek için basına yansıtmadan bazı adımlar attıklarını söyledi.

FRANSA İLE TATBİKAT

Anastasiadis, Güney Kıbrıs-Fransa arasındaki tatbikata ilişkin bir soru üzerine ise Fransa’nın yanı sıra diğer ülkelerle geliştirilen sıkı ilişkilerden söz ederken Güney Kıbrıs’ın üçlü ve çoklu iş birlikleri geliştirdiğinden de bahsetti.

TAK


Benzer Haberler

İkinci Cumhurbaşkanı Talat “Federasyon, Rum tarafıyla eşit olmak demektir”

Voice Kıbrıs Haber

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Örgütü 2. Olağan Bölge Kurulu gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Ataoğlu, Alsancak Örgüt binası açılışında konuştu

Voice Kıbrıs Haber

Belediyeler Yasası değişiyor

SysAdmin

“Tüm kadınlara kapılarımızı açacağız”

Voice Kıbrıs Haber

Özel sektör çalışanına 750 TL katkı!

Voice Kıbrıs Haber