FeaturedKIBRIS

“Amcaoğlu’nun konuşmasından okulları açma niyeti olmadığı anlaşıldı”

HP Milletvekili Jale Refik Rogers “Covid-19 pandemisi ve sağlık yönetimi” ile ilgili Meclis konuşmasında, açılım döneminde test sayısının çok önem taşıdığına dikkat çekerek bunun yanında rastgele testlerin de artması gerektiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın mobil istasyonlar kurarak test sayısının artırılması gerektiğini dile getiren Rogers, işçi geçişleri olan kara kapılarında da test yapılabileceğini söyledi.

PCR testlerinin yapılışındaki yöntemleri eleştirerek, testlerin doğru düzgün şartlarda yapılmasının denetlenmesi gerektiğini kaydeden Rogers, mutant varyantların takibi ile ilgili de bir sistem kurulmadığını söyleyerek bu konuda halen “yapılacak” ifadelerinin kullanıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın mutant virüs hakkında ivedilikle hareket etmesi gerektiğini dile getiren Rogers, ev karantinasından bahsedilmeye başlandığını söyleyerek iyi planlanmadan bu konuda adım atılmasının yerel bulaşın artmasına sebep olacağından endişe edildiğini kaydetti.

Roger’in konuşması sırasında bugün adaya gelen TBMM Dışilişkiler Komitesi üyeleri locadan kısa süreliğine konuşmaları izledi.

Rogers ayrıca, aşı konusunda da bazı sıkıntıların yaşandığını dile getirerek, hükümet edenlerin belli sektörü değil tüm toplumun aşılanması planının olması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun aşılanmadan okulların açılmayacağı söylemine karşın Rogers, Amcaoğlu’nun bu konuşmasıyla okulları açma niyeti olmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Rogers, ayrıca askerlerin izinlerini kullanması konusunda çağrı yaptı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Covid-19 nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Dipkarpaz’da 5 pozitif vaka

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Cumhuriyeti trafik kameraları için tazminat ödedi

Voice Kıbrıs Haber

‘Bu elektrik zamları normal değil’

Voice Kıbrıs Haber

DİSİ’den operasyon sonrası açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

ARUCAD yüzde 100 burs için mülakat günü düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber