Ekonomi

Altın fiyatlarında son rakamlar

Altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatları, üst üste ikinci haftada da kayıp vermeye hazırlanırken ABD Hazine tahvilleri on yıldan uzun sürenin zirvesine tırmanarak altının çekiciliğini düşürdü.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1622 dolar civarında seyrediyor. Altında kayıp bu hafta yüzde 1,2 oldu

İç piyasada gram altın 970 lira, çeyrek altın 1634 lira, cumhuriyet altını 6 bin 725 liradan satılıyor.

FED’İN FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

Analistler, enflasyon, resesyon ve yüksek faiz ortamına ilişkin endişelerle tahvil faizlerinde yükselişin devam ettiğini belirterek, küresel çapta güçlenen doların da altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 4,2710 ile Aralık 2007’den bu yana en yüksek seviyeyi gördüğünü anımsatan analistler, merkez bankası yetkililerinin “şahin” açıklamalarının sürmesi ile varlık fiyatlarındaki dalgalanmaların bir müddet daha gündemde kalacağını kaydetti.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 1-2 Kasım’daki toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesine kesin gözüyle bakılırken, aralıkta da faizleri aynı ölçüde yükselteceğine dair fiyatlamaların güçlendiğini vurgulayarak, bugünün veri gündeminde Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksinin öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.600 ve 1.580 doların destek, 1.650 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.


Benzer Haberler

Döviz yeniden yükselişe geçti

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında dalgalı seyir hakim

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA

Brent petrol fiyatı ne kadar oldu?

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (18 Eylül 2023 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (27 Ağustos 2021 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber