Ekonomi

Altın fiyatlarında düşüş

Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1622 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları, Fed yetkililerinin sıkılaştırmaya işaret eden açıklamalarının faiz oranlarının daha da yükseleceği beklentilerini kuvvetlendirmesinin ardından dolar ve ABD’nin tahvil getirilerinin birkaç yılın zirve seviyelerine tırmanmasıyla geriledi.

İç piyasada gram altın 965 lira, çeyrek altın 1622 lira, cumhuriyet altını 6 bin 673 liradan satılıyor.

Analistler, merkez bankalarının agresif faiz adımlarının devam edeceği sinyali verdiği bir ortamda hızla yükselen tahvil getirileri ve dolardaki güçlenmenin resesyon korkularını derinleştirdiğini belirterek, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmaya devam ettiğini söyledi.

Dün, ABD Merkez Bankası (Fed) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans’ın, faiz oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltilmesi gerektiğini vurguladığını anımsatan analistler, tahvil ve döviz piyasalarındaki seyrin de yakından izlenmeye devam edileceğini kaydetti.

Analistler, bugün de merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini, veri gündeminde ise ABD’de toptan stoklar ve bekleyen konut satışlarının öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.600 ve 1.580 doların destek, 1.640 ve 1660 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.


Benzer Haberler

Petrol güne düşüşle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Dövizde son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatında son durum

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatında son durum

AA

Döviz kurları yeni haftada düşüşte

Fed faiz kararını açıkladı…

Voice Kıbrıs Haber