FeaturedTürkiye

“Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz”

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılış töreninde Doğu Akdeniz konusunda konuştu.

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Aldığımız raporlarla anlık takip ediyoruz. Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak” dedi.

Hulusi Akar, Türkiye’nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta iyi komşuluk ilişkileri içinde, uluslararası hukuk çerçevesinde üzerine düşen ne varsa yaptığını belirterek, “Biz barıştan, diyalogdan, konuşma, görüşmeden yanayız. Diğer taraftan da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Bu konuda kararlıyız ve buna da muktediriz” şeklinde konuştu.

Doğu Akdeniz’de son dönemdeki gelişmelere de değinen Akar, şunları kaydetti:

“Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyor. Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım. NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Bunu görüyorlar. Fakat bazı ülkeler egolarından veyahut başındakilerin siyasi ihtirasları nedeniyle bunlara dikkat etmiyor hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar.”

Türkiye’nin sismik araştırma gemilerinin faaliyetlerine ilişkin ilan ettiği NAVTEX’lere yönelik son dönemde yapılan bazı değerlendirmelere değinen Akar, Türkiye’nin deniz yetki alanlarından, diğer konulardaki hak, alaka ve menfaatlerinden taviz vermesinin asla söz konusu olmayacağını vurguladı.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Akar, “Deniz yetki alanımızı korumak için Deniz Kuvvetlerimiz sürekli faaliyette. Bazılarının hayallerinden bile geçmeyecek düzeyde planlama ve uygulama var” şeklinde konuştu.

(AA)


Benzer Haberler

Başkanlığa Berk Büyükoğlu getirildi

Voice Kıbrıs Haber

İlk kez bir Kıbrıslı Türk, Güney Kıbrıs Genç Milli Takımı’na çağrıldı

TAK

Başbakan Sucuoğlu açıkladı

Marketten para hırsızlığı!

Voice Kıbrıs Haber

Ziyamet’te yangın!

Çatışma bölgelerinden son dakika bilgileri

Voice Kıbrıs Haber