FeaturedÖzkan Mertekci Özel Spor Haberleri

“ALBENİSİ” olsun…

Futbol federasyonunun organizesinde oynanmakta olan Kıbrıs Kupası artık anlam ve önemini yitirme aşamasına gelmiştir. Bu şekilde plansız, düzensiz devam etmesi ancak bu kadar olur. Daha iyisini beklemek tabiri caizse çok ama çok saflık olur.

Bizim buralarda daha güzel organizasyonlar için, yıllarca düşünülmüş, kafa yorulmuş, çalışılmış olduğundan da eminim. Bu tür organizasyonların tüm dünyada şimdiki gibi bizde de uygulamakta olunan belli bir aşamaya kadar tek maç şeklindedir. Bazı ülkelerde, iki ayaklı maç ve /veya grup maçları şeklinde uygulanır. Bu tür uygulamaların geçerli gerekçeleri, planları, programları, sistemleri hep maç sayısı üzerinden, maç yoğunluğu üzerinden ele alınır ve yapılır. Yani şampiyonlar ligi maçları, UEFA maçları, kendi lig maçları dikkate alınıp neticelendirilir. Kaldı ki bu tür kupa maçları, piyasa değeri çoğu ülkenin yıllık bütçelerinden kat ve kat, çok daha yüksek olan liglerde bile artık önemsiz sayılacak kadar 2. hatta 3. plana itilmiş duruyor.

Bizim topraklara geldiğimiz zaman, kendi gerçekliklerimiz farklıdır. Bizde sadece ve sadece kendi aramızda oynanan ve devam eden kendi liglerimiz var (bunu bile yönetirken yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz). Devre arası ne kadar olması gerektiğiyle alakalı net bir bilgi, plan, program olmaksızın hareket eden, futbolu yönetiğini sanan federasyon ve kurulları var bu ülkede. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz bizim, teknik direktörlerimizle bir sohbet edin, ne demek istediğimi anlarsınız…

Yani kısacası liglerimizi de , kupa karşılaşmalarımızın da ALBENİSİNİ artıracak ve ilgi ile birlikte desteğin, destekle birlikte kitlenin, kitlelerle birlikte kalitenin ve kalite ile birlikte, ilgi ve alakanın izlenme ile birlikte artırılabileceği kesindir. Gerçek anlamda Süper ligimiz dahil, oynanan karşılaşmalarda 2 veya en fazla 3 karşılaşma hariç hakem parasını hasılattan karşılayacak bir ilginin olmadığını üzülerek görüyor ve biliyoruz. Bu sebeple artık birşeyler yapılması gerekiyor.

Ayırca bir de bu haliyle birlikte şartlar malesef eşit olmuyor. Yani süper lig takımları 3 yabancı ile oynarken, 1. Lig takımları bu haktan yararlanamıyor. Ya kupa maçlarında tüm takımlar 2 yabancı futbolcu ile mücadele edecek ya da tüm takımlar yabancısız oynayacak… Ama sizin adaletiniz, eşitliğiniz sadece bu kadar…

Futbolumuzu yönetenler ya da yönettiğini sananlar artık gerçek anlamda, sporun içinden gelmiş kişilerle oturup kafa yorarark, ülkemizdeki üniversitelerin değerli bilim insanlarından da yararlanılarak ülkemiz insanına, gençliğine ve geleceğine ALBENİLİ ve ALBENİSİ olan organizasyonlar yaratmak, hazırlamak ve yol göstermek mecburiyetindedir. Yoksa “aynı hamam aynı tas” misali sürüp gidecek, şimdiye kadar geldiği ve getirildiği gibi.
Yani tüm paydaşlarla ortak akılda buluşulup tüm alanlara yaymak kaydıyla yarınlarımız ve geleceğimiz için planlar, projeler üretip katkı yapmak durumundayız.

Diğer tüm alanlarda olduğu gibi futbolda da yarının çok geç olacağı kesindir.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

En fazla yağış metrekareye 12 kilogram

Euro ve Sterlin’de son durum

Cumhurbaşkanı Tatar’a Ertuğruloğlu da eşlik ediyor

Voice Kıbrıs Haber

KTOEÖS’ten 1 Haziran Dünya Çocuk Günü mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“Kantinlerden çocukları alışveriş yapmaya zorlamak için, öğrencilerin paket çağırması yasaklandı”

TAK

Mesele polis tarafından çok yönlü olarak titizlikle soruşturulmaktadır

Voice Kıbrıs Haber