FeaturedKIBRIS

Alanlı: Gençler her koşulda devlete sahip çıkmalı

Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, gençlerin her ne koşulda olursa olsun devlete sahip çıkmasının önemini vurguladı.

Başkan Vekili Alanlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle öğrenci temsiliclerini kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever,Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç ve Türk Maarif Koleji Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Faika Köker Hakverdi’nin de hazır bulunduğu heyetin kabulü Meclis Şeref Salonunda gerçekleşti.

Alanlı kabulde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği olan gençleri ve gençleri yarınlara hazırlayan öğretmenleri Mecliste ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bugünleri borçlu olduğumuz, zekasını ve ileri görüşlülüğünü bütün dünyaya ıspatlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü dediği 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederken gençelere duyduğu güven ve ehemniyeti de gösterdiğini söyleyen Alanlı şöyle devam etti:
“Şundan eminim ki; sizler bu bilinçle tarihimize ve değerlerimiz bağlı kalarak, devletimize sahip çıkacak ve onu daha güzel daha müreffeh yarınlara taşımak için çalışmalar yapacaksınız”
Öğrencilerden hangi koşulda olursa olsun mutlak suretle devlete sahip çıkmalarını ve devleti ilerilere taşımalarını isteyen Alanlı : “Çünkü sizler bizim aydınlık geleceğimizsiniz.Sizler bizim bitmez tükenmez enerjimiz ve gururumuzsunuz” dedi.

Alanlı konuşmasında tüm halkın ve gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever de konuşmasında 19 Mayıs bayramını bir haftaya yayılmış etkinliklerle kutladıklarını anımsatarak, aktivite ve kültürel ağırlıklı olarak daha çoşkulu kutlanacak programlar hazırladıklarını söyledi.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Gündemde hükümetin kurulması var

Voice Kıbrıs Haber

Kışlada intihar girişimi!

Spiral makinesi ile iş kazası: Boğazı kesildi!

Voice Kıbrıs Haber

7 saatlik elektrik kesintisi olacak

Haftalık trafik bilançosu açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de 283 can kaybı, vaka sayısındaki düşüş devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber