KIBRIS

Akıncı: Saatler bir saat geri çekilmeli

akinci-ercan

Akıncı, Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, yeni haftaya mesai günü ve saatlerde karmaşayla güne başlandığını ifade ederek, evinin yanındaki okulda bugün zilin iki kere çaldığını ifade etti.

Akıncı, “benim evim hemen bir okulla yan yanadır, bugün ziller iki kez çaldı, hem sabah 8’de çaldı, hem 8.30’da çaldı” diyerek, Kıbrıs Türk halkının bu şekilde bir karmaşa içinde yaşamaması gerektiğine işaret etti.

Akıncı, sorunun ivedilikle aşılması gerektiğini de ifade ederek, buna karar verecek olan hükümet olduğunu ancak doğa koşullarına göre davranmanın da akıl işi olduğunu ifade etti.

Akıncı, açıklamasında, yıllardır uygulamada olan bir düzeni yeniden tekrar etmenin doğru olacağına da işaret ederek, geçen hafta hükümetle yapılan görüşmede hükümete bu talebini de söylediğini anlattı.

Akıncı, “bu konuda zıtlaşmaya, kavgaya, kaosa gerek yok” diyerek, doğanın kurallarına göre hareket etmenin en doğru, en akılcı iş olduğunu ve Avrupa saat dilimine göre saatleri bir saat geriye çekmenin en doğru tavır olacağın söyledi.

 

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ

 


Benzer Haberler

“Ülke erken seçimi kaldıracak durumda değil”

Cumhurbaşkanı Akıncı yangın nedeniyle hastaneye gitti

Voice Kıbrıs Haber

“Biz var olalım başkaları yok olsun zihniyeti ile hiçbir yere varamayız”

Voice Kıbrıs Haber

“Tekrarlayan güneş yanıkları, çocuklarda cilt kanserine neden olabilir!”

Voice Kıbrıs Haber

“Kararnamelerin yasal çerçevesinde sıkıntılar var”

Voice Kıbrıs Haber

Tarım Dairesi “İlaçlamanın durdurulması gerek”