FeaturedKIBRIS

Akıncı bugün Juncker ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün, Brüksel’de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek. Akıncı ile Juncker KKTC saatiyle 19.45’te biraraya gelecek. Cumhurbaşkanı yarın sabah Brüksel’den ayrılarak İstanbul’a geçecek.

BM Genel Sekreteri António Guterres ile görüşmek üzere Brüksel’e hareketinden önce Juncker’in Cumhurbaşkanı Akıncı’ya programının 6 Nisan Perşembe günü saat 12.30’da görüşmeye uygun olduğunu bildirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın o tarihte devlet başkanları oturumunda konuşma yapacağı Avrasya Ekonomi Zirvesi için İstanbul’da olacağının bildirilmesi üzerine AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker Strasbourg programındaki değişiklik nedeniyle Brüksel’e erken dönecek. Cumhurbaşkanı Akıncı, yarın (Çarşamba) akşam 19.45’te Juncker ile Brüksel’de görüştükten sonra Perşembe sabahı İstanbul’daki zirvede konuşma yapmak üzere Brüksel’den ayrılacak.

Junker,Anastasiadis ile görüşmesinin ardından Rum Devlet Haber Ajnsı CNA’de yayınlanan “Juncker Anastasiadis’in tezlerini destekliyor” şeklindeki habere büyük tepki göstermişti.


Benzer Haberler

Tüp gaz satışları durdu

Voice Kıbrıs Haber

Sol Hareket Arasta’da hakları savunmak için toplanacak

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Kralı 3. Charles’tan kanser teşhisi sonrası ilk açıklama

AA

“Eski müzakere sisteminin sürdürülmemesi konusunda hemfikiriz”

Voice Kıbrıs Haber

Kuzey Kore’den Doğu Denizi’nde yeniden füze denemesi

“Medya Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu

Voice Kıbrıs Haber