FeaturedKIBRIS

“Akciğer filmleri için oluşan yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla CRP testi kullanılacak”




Öğrenci, ikamet ve çalışma izinleri için yapılan sağlık taramalarında, akciğer filmleri için oluşan yoğunluğun önüne geçilmesi amacıyla CRP testinin kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek başkanlığında, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin de katılımıyla, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi ile bakanlıkta toplantı yapıldı.

Yapılan ortak toplantı sonucunda öğrenci, ikamet ve çalışma izinlerinde yapılan sağlık taramaları kapsamında tüberküloz taramaları için bilimsel veriler çerçevesinde kısa sürede kan tetkiki ile belirlenen CRP testi kullanılmasına karar verildiği açıklandı. Açıklamaya göre, CRP testinin pozitif çıkması halinde akciğer filmi çekilecek.

Bakanlık açıklamasında, CRP testinin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte akciğer filmleri için oluşan yoğunluğun önüne geçileceği ifade edildi.






Benzer Haberler

Cumhurbaşkanlığı bütçesi ile birlikte Kıbrıs sorununun da tartışıldığı genel kurulda gerginlik!

TAK

Çeler “Kamudaki maaş ödeme krizi artık gizlenemez boyuta geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 57 TL, Euro 50 TL sınırında!

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ’den E-Study Box eğitimlerinde yüzde 90 indirim fırsatı!

Voice Kıbrıs Haber

Baykallı “Kıbrıs sorunu çözülmedikçe bu adayı normal bir ülkeymiş gibi göstermek kimsenin yararına değil”

Voice Kıbrıs Haber

Eğitim Bakanlığı dıştan bitirme sınavlarının tarihini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber