FeaturedKIBRIS

AHDR’den “Teaching for Peace” ödülü için öğretmenlere çağrı


Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), “Teaching for Peace” Ödülü 2024 girişimini duyurarak öğretmen başvuruları için çağrıda bulundu.

Dernekten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR), bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Teaching for Peace” Ödülü 2024 girişimini duyurarak öğretmen başvuruları için açık çağrıda bulunuyor. Bu ödül, öğretmenlerin barış eğitimi konusundaki bağlılıklarını teşvik etmeyi ve tanımayı, öğrencilere sunulan eğitim fırsatlarını genişletmeye yönelik çabalarını desteklemeyi amaçlamaktadır.

2023 yılında olduğu gibi, ödül, barış eğitimi projelerinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı ve yerel barış eğitimi çabalarına görünürlük kazandırmayı hedefliyor. AHDR, eğitimcilere barış eğitimini geliştirmek için gerekli araçları ve tanınmayı sağlamayı amaçlayarak, eğitim alanında dönüştürücü değişimin temelini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu çerçevede, eğitimcilerin barış ve hoşgörüye yönlendirmede öncü bir rol oynadığı vurgulanıyor.

Dıştan aday göstermek isteyen kişiler, 8 Temmuz 2024 tarihine kadar bu bağlantı üzerinden aday gösterebilirler. Öğretmenler ise 15 Temmuz 2024 tarihine kadar bu bağlantı aracılığıyla kendilerini aday gösterebilirler. Uygunluk kriterleri ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için bilgilendirme kitapçığı incelenebilir.

Bu girişim sonucunda, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk okullarında çalışan dört seçkin aday, 800 € ve 300 € olan birincilik ve ikincilik ödülleriyle onurlandırılacak. Ayrıca, barışa ömür boyu bağlılık gösteren bir kişiye parasal olmayan bir ödül verilecektir. Tüm ödül sahipleri, 21 Eylül 2024’te Uluslararası Barış Günü’nde Dayanışma Evi’nde düzenlenecek törende kutlanacaktır.

Daha fazla bilgi için AHDR’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. “Teaching for Peace” Ödülü 2024, AHDR tarafından yürütülen ve Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen bir girişimdir.






Benzer Haberler

Hamitköy’de yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Darp edilip balkondan düşen gencin olayında ikinci tutuklama!

Voice Kıbrıs Haber

Başkası adına trafik cezası yazılmasını sağlayan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Vadili’de 150 dönüm alan yanarak kül oldu

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de dikkatsizlik kaza getirdi: Sürücünün göğüs kemiği kırıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Halk da faturalarını ödemeyip, mahkeme sürecini mi beklesin?”

TAK