Teknoloji

Adidas’tan ayakkabıyı giymeden denemenizi sağlayan AR özelliği

Alman spor giyim devi Adidas, müşterilerin yeni Alphaedge 4D koşu ayakkabılarını mağazaya gitmeden Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle bulundukları yerde deneyebilecekleri hizmetini iOS uygulamasına entegre etti.

Geçtiğimiz yıl Almanya’daki Speedfactory adlı robot fabrikasında üretilen ayakkabısını piyasaya sunan Adidas, dijital dönüşüm çabalarına bir yenisini daha ekledi. Müşteri deneyimini iyileştirmek için yeni yollar deneyen Alman spor giyim markası, iOS mobil uygulamasında Artırılmış Gerçeklik (AR) platformu Vyking ile ortaklaşa geliştirdiği yeni bir özellik başlattı.

Yeni özellik, Adidas’ın yeni Alphaedge 4D koşu ayakkabılarına bağlanıyor ve kullanıcıların spor ayakkabıları AR teknolojisi sayesinde denemelerine imkan tanıyor. Kullanıcılar, uygulama içindeki Alphaedge ürün sayfasını ziyaret edebiliyor ve akıllı telefonu ayaklarına doğru tutarak, Alphaedge 4D koşu ayakkabısını tam ayak boyutlarına uyacak şekilde ölçeklendirebiliyorlar.

Kullanıcılar, Vyking‘in AR teknolojisi sayesinde ayaklarını ayakkabılı veya ayakkabısız gerçek zamanlı olarak görebiliyorlar. Ayakkabıyı sanki gerçekten giymiş gibi her açıdan görebilen kullanıcılar, fiziksel bir mağazayı ziyaret etmeden ürünü doğrudan deneyimleyebiliyor.

Vyking CEO’su Matthew Klimpke, Ürünleri 3 boyutlu olarak sanal ortamda görmenin, müşteri deneyimini önemli ölçüde artırdığını söyledi. AR teknolojilerinin bu yönde kullanımı henüz ayakkabı sektörü için yeni olsa da, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketi L’Oréal, müşterilerine AR deneyimi sunduktan sonra satışlarını önemli ölçüde artırmıştı.

(Webtekno)


Benzer Haberler

Porsche 2 binden fazla aracını geri çağırdı

Akıllı saat hayat kurtardı…

iPhone’dan kıl çıktı diye parasını geri aldı

WhatsApp’ta bu mesajı paylaşmayın!

Voice Kıbrıs Haber

Tiangong-1 düşüşe geçti!

Ünlü fizikçi uzaylıların nasıl görüneceğini açıkladı

Voice Kıbrıs Haber