CoronavirüsFeatured

“Açıklama görmeden bilet satın almayın”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, dün gece katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Tolga Atakan, birçok havayolu şirketinin bilet satışına başladığını, ülkemize yapılan bilet satışının o tarihte bir uçuş olacağı anlamına gelmediğini, mağduriyet yaşanmaması için kimsenin resmi makamlarca ‘tarifeli uçuş şu tarihte başlıyor’ şeklinde bir açıklama görmeden bilet satın almaması gerektiğini ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yasalara ve belli takvimlere bağlı olarak ihale yoluyla yapılacak bir pandemi hastanesi yerine Girne ve Güzelyurt’a iki yeni hastane kazandırılması konusunda Planlama ve İnşaat Dairesi tarafından bir ön çalışma yapıldığını ve kaynağın mevcut olduğunu belirterek “Bu yıl bitmeden sağlık alanındaki altyapımızı tamamlama konusunda iki yeni hastanemiz olacak. Sadece salgın ile ilgili değil, birçok alandaki eksikliğimiz bu şekilde giderilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

1625km’lik karayolu ağının yüzde 79’unun yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu aktaran Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, bu bağlamında Türkiye ile imzalanan protokolün rakamsal anlamda beklentiyi karşılamadığını söyledi.

“Sevindirici olan yarım kalan TC kaynaklı projelerden Girne Dağ yolu, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ve İskele-Çayırova Bölünmüş Yolu’ndaki yapım çalışmalarının kaldığı yerden başlayacak aşamada olmasıdır. İşçi ve makinelerin listeleri elimize ulaştı. Gelecekler, 14 gün karantinanın ardından şantiyeler süratle hayata geçmeye başlayacak” diyen Tolga Atakan, Girne Batı Çevre Yolu birinci etap yapım çalışmalarının da yakında başlayacağını ve yolun yapımının çok uzun sürmeyeceğini belirtti.

Atakan, “Sadece TC ile yapılan protokole bağlı olarak TC kaynaklarıyla değil, iç borçlanma ile reel sektörün beslenmesi konusunda Karayolları dairemize çeşitli bakım onarım çalışmaları için kaynak aktaracak. 17 proje geliştirdi ve bunlara yönelik kaynak aktarımı yapılacak” dedi.

Bu çerçevede Lefkoşa-Gazimağusa yolundaki çökmeler tamir edileceğini, orta refüje bariyer çakımı ve bazı giriş çıkışların kapatılması çalışması yapılacağını aktaran Atakan, Güzelyurt-Lefke Çevre Yolu’nun kalan 3km’lik bölümünün yapımının maliyetini düşürmek ve yerel şirketlere imkan tanımak için ihalenin KKTC’de açılması teklifini götürdüklerini, bu konuda net bir sonuç alamadıklarını söyledi. Atakan, “Yolun kalan bölümünün ne kadara mal olacağı konusunda çalışma yapıyoruz. Buna da kaynak ayrılabileceği konusunda hükümette konsensüs var. Bu çalışma bittiğinde kendi imkanlarımızla tamamlamaya başlayacağız” dedi.

Atakan, buna ek olarak Girne Doğu Çevre Yolu’nun kamulaştırma sorunu nedeniyle 2021’de gündeme geleceğini belirtti.

Yeni Ercan Havalimanında yapım çalışmaların yeniden başladığını ancak salgının bizi takvmin ne kadar gerisine attığı konusunda bir çalışma yapıldığını aktaran Tolga Atakan, “Şu anki gidişattan memnun değilim. Bir şey söylemek için erken. Bir iki gün içerisinde arkadaşların sunacağı raporu da görmek istiyorum. 2021’e sarkma yaşayacak mıyız? Bilmiyorum ama normalleşme sürecinden sonra iki kat fazla performans bekliyorum. Bugüne kadar sergilenen tempo ile çalışmayalım. Hızlandıralım” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, ülkede açılımın başlamasıyla birlikte trafik kazalarının da başladığını, seyir halindeyken cep telefonu ile ilgilenmek, alkollü ve süratli araç kullanma şeklindeki alışkanlıkların değiştirilmesinin zamanı geldiğini hatırlattı.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında “Euroasia Interconnector” projesiyle ilgili anlaşma imzalandı

Voice Kıbrıs Haber

CHP “CHP’nin Kıbrıs Türklerinin haklı davasına verdiği destek teyit edildi”

Voice Kıbrıs Haber

Guterres, Akıncı ve Anastasiadis’ten mektup bekliyor

Kahramanmaraş’ta deprem meydana geldi!

AA

Mehmet Nur Ateş’in yerine Abdurrahman Şanverdi görev yapacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa ve Yeniboğaziçi’nde hırsızlık

Voice Kıbrıs Haber