FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

ABD Büyükelçisi Garber YDÜ’de Amerikan Köşesi’ni açtı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kütüphanesi’nde bulunan “American Corner” (Amerikan Köşesi) yeni yerinde ABD Büyükelçisi Judith Garber tarafından kullanıma açıldı. Amerikan Köşesi, en son teknolojik kaynaklarla donatıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphanesi giriş katının bir üstünde yer alan American Corner’in açılışına ABD Büyükelçisi Judith Garber’in yanı sıra YDÜ Center of Excellence Başkanı ve Proje Koordinatörü Prof. Tamer Şanlıdağ ile diğer üniversite yetkilileri, büyükelçilik mensupları ve davetliler de katıldı.

3 YILDA 9 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ
Son üç yılda Amerikan Köşesi’nin, 9 bin 500’den fazla ziyaretçiyi ağırladığı, yılda 40’tan fazla Elçilik destekli programın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Büyükelçi Garber ve Şanlıdağ yenilenen Amerikan Köşesi’nin açılışında konuşma yaptı.

Şanlıdağ “Bilim, kültür ve sanat köprü görevi görüyor”

YDÜ Center of Excellence Başkanı Şanlıdağ, açılışta yaptığı konuşmada bilim, kültür ve sanatın toplumların kimliği açısından önemli olduğu kadar, dünyadaki toplum ve devletleri bir araya getirip birbirine yaklaştırma adına bir köprü görevi gördüğünü kaydetti.

YDÜ’nün dünya üniversiteleri arasındaki yeri ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler de veren Şanlıdağ, American Corner’in yenilenen ve geliştirilen altyapısıyla her yaştan ziyaretçiye hizmet vermeye hazır olduğunu, diğer YDÜ kütüphanelerinde de American Corner’lere yer vermek istediklerini belirtti.

Şanlıdağ, Amerikan Elçisi Garber ve elçilik çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Garber “Her kesimden bireyler özgürce buluşuyor”

YDÜ’nün Amerikan Köşesi’nin yeniden açılışını kutlayarak sözlerine başlayan Büyükelçi Garber, “Dünya çapında 650’den fazla lokasyonla Amerikan Mekanları, her kesimden bireylerin buluşabileceği, kendilerini özgürce ifade edebileceği ve öğrenebileceği yerler olmuştur. Bu alanlarda öğrenciler fikir alışverişinde bulunur veya samimi bir şekilde tartışır, girişimciler araştırma yapmak veya İngilizcelerini geliştirmek için en son teknolojiye erişir ve sivil toplum liderleri demokrasi, halkın katılımı ve insan hakları ile ilgili temaları birbirine bağlar ve keşfeder” dedi.

Garber, 2007’de açıldığından bu yana, YDÜ’deki Amerikan Köşesi’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nin insandan insana bağlantılarını Kıbrıs’ta yaygınlaştırma konusundaki kararlılığının bir örneği olduğuna dikkat çekti.

“Spordan, toplumsal konulara…”
Garber, YDÜ’deki Amerikan Köşesi’nin, uluslararası spor konularından toplumsal cinsiyet konularına ve yükselen liderler için topluluk önünde konuşma seminerlerine kadar çok çeşitli programlara ev sahipliği yaptığını da anımsattı.

“Bugün açılışını yaptığımız bu yeni ve modern mekanda, toplum bireyleri bilgi arayışlarını karşılamak için  kaynak açısından zengin ve sıcak bir ortam bulacaklardır” diyen Büyükelçi Garber, tüm hizmetlerin, programların ve kaynakların halka ücretsiz olarak sunulmaya devam edeceğini kaydetti.

Garber konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kapılarından geçen herkesin ufkunu genişletmeye aynı derecede kararlı bir kurum olan Yakın Doğu Üniversitesi’ni ortağımız olarak görmekten gerçekten onur duyuyoruz. American Köşesi’nin kendini işine adamış ilgili personeli ile birlikte demokrasinin temel ilkesi olan bilgiye ücretsiz erişime olan bağlılığımızı simgelemeye devam edeceğinden eminim.
Buradaki Amerikan Köşesi’nin sunacağı öğrenme, katılım ve yetenekten ne kadar muhteşem şeyler çıkacağını görmek için sabırsızlanıyorum”

American Cornerler…

ABD Büyükelçiliklerinin Halkla İlişkiler bölümleri ile yerel kurumlar arasında ortaklıklar olarak kurulan ve Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Amerikan Mekanları programı tarafından finanse edilen “American Cornerler,” ABD kültürü ve eğitimi hakkında güncel ve güvenilir bilgilere erişim sağlamakta ve dünyada farklı şehirlerde bulunmaktadırlar. Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki American Corner (AC NEU), 2007’deki açılışından bu yana 1800’den fazla programa ev sahipliği yaptı ve 76.000’den fazla ziyaretçiyi ağırladı. Üniversite, COVID-19 salgını sırasında kütüphane içindeki Corner’i daha geniş bir alana taşımayı başararak 9 Şubat’taki açılmasını sağlamıştır. Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki American Corner ayrıca ziyaretçilerine 3 boyutlu yazıcı, tasarım yazılımları ve görsel-işitsel teknoloji, gibi yeni nesil araçlara erişim sunarken aynı zamanda elektronik ve masa oyunları aracılığıyla keyif alma şansı veriyor. 650’den fazla Amerikan Köşesinden oluşan küresel ağ, açık diyalog için bir forum sağlamakta ve Amerikalılar ile dünya arasında anlayış köprüleri kurmaya yardımcı olmaktadır. American Corner koleksiyonlarına erişim ücretsizdir ve herkese açıktır.

Voice Kıbrıs Haber-2022


Benzer Haberler

‘Ülkede yeniden yapılanma gerekiyor’

Voice Kıbrıs Haber

Putin orduya talimat verdi! ‘Hazır olun’

Voice Kıbrıs Haber

Beyan veya itiraz yapmayan üreticilere duyuru

Voice Kıbrıs Haber

Çatı izolasyonu sonrası yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’den gelen su dağıtılmaya başlandı

SysAdmin

Meclis Genel Kurulu bugün toplanacak

Voice Kıbrıs Haber