DÜNYA

Rusya’dan ABD’ye tehdit gibi hamle!




Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Suriye’de Esad rejimi hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırılarının ardından Suriye’ye yakın gelecekte yeni hava savunma sistemleri gönderileceğini açıkladı. Bakanlık, ABD’nin Suriye’deki hava saldırılarını inceleyeceklerini, bunun nedeninin ise Rusya’nın kendi savunma sistemlerini geliştirmek istemesi olduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’ye yakın gelecekte yeni hava savunma sistemleri teslim edileceğini açıkladı. 

RIA haber ajansında yer alan habere göre bakanlık, Rusya’nın kendi füzelerini geliştirmek amacıyla Suriye güçlerinin ele geçirdiği bir ABD Tomahawk güdümlü füzesini incelemeyi planladığını da bildirdi.

Rusya, ABD’nin iptal etmek istediği ve İran ile 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmaya ilişkin de görüş bildirdi.

Kremlin, İran ile hâlihazırda yürürlükte olan anlaşmaya desteğini açıklarken, anlaşmayı iptal etmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘aklında ne olduğunun bilinmediği’ ifade edildi. 






Benzer Haberler

İsrail ordusu ateşkese rağmen Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi

AA

Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayana 3 milyar dolarlık şirketini verecek

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’da yüzlerce Porsche sahibi araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadı

TRT

ABD Başkanı Trump’a “FIFA Barış Ödülü” verildi

TRT

3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı

TRT

AB’den X’e 120 milyon avro para cezası

AA