FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Afzal Khan’a yönelik saldırılar kabul edilemez”




Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşik Krallık, Manchester Rusholme Milletvekili ve Birleşik Krallık’ın Türkiye Ticaret Elçisi Afzal Khan’ın KKTC’ye yaptığı ziyaret sonrası Kıbrıs Rum tarafının yaptığı tahammülsüz açıklamaların ve ölçüsüz saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere, Birleşik Krallık, Manchester Rusholme Milletvekili ve Birleşik Krallık’ın Türkiye Ticaret Elçisi Afzal Khan, davetim üzerine geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmiştir. Geçtiğiniz aylarda Manchester’de de bir araya geldiğim Sayın Khan’ı ülkemizde ağırlamak, şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına büyük bir onur olmuştur.

Ziyaretin ardından Kıbrıs Rum tarafının ve bazı çevrelerin yaptığı tahammülsüz açıklamalar, Kıbrıs Türk Halkına yönelik yıllardır süren haksız ve hukuksuz izolasyon siyasetinin yeni bir örneğidir. Yabancı üst düzey yetkililer sanki ilk kez KKTC’ye geliyormuş gibi, bir milletvekiline yönelik bu derece ölçüsüz saldırılar ve baskılar kabul edilemez. Bu tutum, misafirimize olduğu kadar Kıbrıs Türk Halkının onuruna ve iradesine de doğrudan yöneltilmiş, kabul edilemez bir saygısızlıktır.

Kıbrıs Rum tarafı, bizi her türlü temastan, uluslararası katılımdan, ticaretten, spordan, kültürden ve yaşamın tüm alanlarından dışlamayı, izole etmeyi en büyük görev bilmektedir. Bu siyaseti ve bu yönde yapılan tüm açıklamaları esefle kınıyorum.

Böylesine dışlayıcı, baskıcı, tahammülsüz ve eşitlikten uzak bir anlayışın, Kıbrıs Türk Halkını gelecekte eşit ortak olarak görmesi beklenemez.

Yaşananlar, hala Kıbrıslı Rum’dan eşitlik bekleyenlere çalan bir uyandırma zili niteliğindedir. Kıbrıs Rum liderliğinin bu tavrı, Kıbrıs Türk Halkının iradesini Kıbrıs Rum tarafının onayına bağlayacak bir siyaset anlayışının da ne kadar yanlış ve tehlikeli olduğunu açıkça bir kez daha göstermektedir.

Kıbrıs Türk Halkı adada mevcut iki Devlet temelinde, egemen eşitlik, eşit uluslararası statü zemininde ve kendi iradesiyle şekillenecek bir geleceği hak etmektedir. Biz de bu hedef doğrultusunda kararlılıkla ve tüm engellemelere rağmen yolumuza yılmadan devam edeceğiz.”






Benzer Haberler

Sterlin ve Euro bugün yeniden yükselişe geçti!

Voice Kıbrıs Haber

İSG-BİR “İş Sağlığı ve Güvenliği(Değişiklik)Yasa Önerisi’ni sakıncalı buluyoruz ve bu düzenlemeye karşıyız”

TAK

Fidan “Kiminle konuşursam konuşayım Güney Kıbrıs’tan şikayet ediyorlar”

AA

PGM “Bir kişi tarafından yapılan hata tüm polis çalışanlarına mal edilemez”

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs açıklarında deprem meydana geldi!

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK