FeaturedSağlık

Bir ithal, üç yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi




Tarım Dairesi, 30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasındaki haftalık gıda denetim sonuçlarını açıkladı. Bir ithal, üç yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.

Daireden yapılan açıklamaya göre, ithal ürünlerden alınan 33 numunenin 32’si temiz çıktı, limit üstü bitki koruma ürünü içeren bir numuneye rastlandı. Onbaşı İşl. Ltd. ait Armut S.M, firmanın isteği üzerine menşeine iade edildi.

Yerli ürünlerde ise 6 numunenin 3’ü temiz çıkarken, limit üstü bitki koruma ürünü içeren 3 numuneye rastlandı.

Bostancı’da kapya biberde, Güzelyurt’ta çilekte ve Akdoğan’da domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden dolayı ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.






Benzer Haberler

UKÜ UI GreenMetrics’in Dünya geneli sıralamasında 55’nci sıraya yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

Hasan Hastürer “Yüz bin kere doğsam yine gazeteci olurum”

Voice Kıbrıs Haber

Yılmaz “Başbakan Üstel ve hükümet ortaklarıyla çok faydalı görüşmeler yaptık”

AA

28 yaşındaki genç 23 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

TAK

Gürcafer “Alın size sistemizliğe bir örnek daha”

Voice Kıbrıs Haber

KTTB’den, Tıp-İş’in yaptığı uyarı ve eylemlere destek

Voice Kıbrıs Haber