FeaturedKIBRIS

KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazları davasında Macar kadın suçlamalardan bazılarını kabul etti




KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının suiistimal edilmesi suçlamasıyla Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan iki Macar uyruklu kadından biri dünkü duruşmada kendisine yöneltilen suçlardan bazılarını kabul etti.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmaz mallarının kullanılmasına ilişkin dün görülen iki davada gelişmeler yaşandığını yazdı.

Gezete haberi “Suiistimal Davasında Kabul – Macar Kadın 19 Suçlamayı Kabul Etti – Alman Kadın İçin Dava İçinde Dava” başlıkları altında aktardı.

İlk gelişmenin, iki Macar uyruklu kadının davasında yaşandığını ve kadınlardan birinin, kendisine yöneltilen 63 suçlamadan 19’unu kabul ettiğini yazan gazete, mahkemenin bir sonraki duruşma için 11 Nisan tarihini belirlediğini vurguladı.

11 Nisan tarihindeki duruşmada “ilk zanlı için cezanın açıklanacağını, her iki zanlı için ise diğer suçlamaların dinleneceğini” belirten gazete, bir diğer gelişmenin ise, yine KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarının suiistimaliyle suçlanan Alman vatandaşı kadının duruşmasında yaşandığını aktardı.

Gazete, yargılanan Ewa Isabella Kunzel’in avukatının mahkemeye yaptığı, “dava içerisinde dava” başvurusunun kabul edildiğini belirtti. Haberde söz konusu davada; Kunzel’in 7 Temmuz 2024 tarihinde Larnaka Havaalanından ayrılırken yanında bulundurduğu unsurların delil olarak alınmasının yasal olup olmadığı, delillerin alıkonulmasına yönelik onayının hangi koşullar altında alındığı ve delillerin içeriğinin yasal şekilde mi incelendiğinin ele alınacağı yer aldı.

Haberde, dava içerisindeki davanın dün kabul edilir edilmez, şahit dinlenmesiyle başladığı ve dinlemenin bugün de devam edeceği vurgulandı.






Benzer Haberler

Dünyanın ilk ev hapsi alan kedisi Remi

NTV

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

AA

Dublin’de Zelenski ziyareti öncesi askeri dron paniği

NTV

Döviz kurlarında son durum (5 Aralık 2025)

Melek Voice

En son hava durumu tahminleri (5 Aralık 2025)

Melek Voice

Matthew Perry davasında ilk tutuklama, doktorunun cezası belli oldu

NTV