FeaturedKIBRIS

Ayhan Menteş’in eserleri Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin duvarlarında ölümsüzleşti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği MİNİ ART FEST “Keşişme” temasıyla 25-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinlik kapsamında öğrenciler ve dışarıdan katılım sağlayan sanatseverler ile birçok keyifli çalıştaylar, sergiler ve performanslar gerçekleşti. Öğretim görevlisi Kemal B. Caymaz’ın yürüttüğü “Mural Painting” çalıştayında ise Kıbrıslı merhum sanatçı Ayhan Menteş’in eserlerine yer verildi. Prof. Dr. Gökçe Keçeci’nin incelikle seçtiği Ayhan Menteş’e ait 1960, 1987, 1991,tarihlerinde yaptığı üç eseri, Kemal B. Caymaz’ın önderliğinde öğrenciler ve Üniversite dışından katılımcılarla Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yeşil alanının duvarlarına resmedildi.  

İlk kuşak ressamları içinde yer alan Ayhan Menteş, 1935 yılında Düzkaya köyünde dünyaya geldi. 1950 – 54 yılları arasında Ankara Atatürk Lisesi’nde eğitim gördü. 1956 – 58 yıllarında Kıbrıs Öğretmen Koleji’nde eğitimini sürdürdü. 1958 – 61 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim – İş Bölümü’nde eğitim gördü. 1969 – 70 yıllarında İngiliz devlet bursu ile Londra Üniversitesi’nde Seramik ve Kuyumculuk eğitimi aldı. Aynı yıllarda Londra, Paris, Brüksel, Münih, Köln ve Viyana şehirlerinde müze ve sanat galerilerinde inceleme yaptı. Açtığı sayısız serginin yanında heykel, seramik, deneysel baskı çalışmaları da gerçekleştirdi. Okullarda resim ve sanat tarihi öğretmeni olarak görev yapan Menteş, son dönemlerde eserlerini dijital ortama da aktardı.  

Lefkoşa’nın Arabahmet bölgesinin tarihi dokusuyla öğrencilere  ilham veren Kıbrıs Amerikan Üniversitesi  Ayhan Menteş’i anmak için  kanpüsün yeşil alanını sanatçının eserinin birebir kopyasının kalıcı olarak sergilendiği bir açık müzeye dönüştürdü.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK