CoronavirüsFeatured

Oygar “Türkiye ile irtibata geçtik”




Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar, salgınla mücadeledeki son durumla ilgili TAK’a açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar, Kovid-19’un yeni çıkan mutasyonu Omicron varyantının KKTC’de olup olmadığının tespit edilmesine ilişkin olarak, buradan alınan örneklerin Türkiye’ye gönderilerek analiz edilmesi için Türkiye ile irtibata geçtiklerini ve bu konuda yanıt beklediklerini söyledi.

Oygar, Sağlık Bakanlığı’nın, Dünya Sağlık Örgütü tarafından de her ülkede olması tavsiye edilen mutasyon tespit cihazının alımı için girişim başlattıklarını belirterek, “Bugün Sağlık Bakanlığı olarak mutasyon tespit eden cihazının alımıyla ilgili olarak İhale Komisyonu’na yazı gönderdik” dedi.

Cihazın maliyetinin 4.5-5 milyon TL olduğunu da belirten Oygar, DNA laboratuvarına bu cihazın alımıyla birlikte mutasyon tespitlerinin burada yapılabileceğini kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK






Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi’nden sarı uyarı!

KHA

Fileleftheros “Erhürman ilk görüşmede Kıbrıs sorunundaki şartlarını Holguin’in önüne koydu”

TAK

Hristodulidis’in kabinesinde değişiklik!

TAK

İsrail ordusu ateşkese rağmen Gazze’ye şiddetli hava saldırıları düzenledi

AA

Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayana 3 milyar dolarlık şirketini verecek

Voice Kıbrıs Haber

Rusya’da yüzlerce Porsche sahibi araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadı

TRT