FeaturedKIBRIS

İskele’de Osman Kırşan başkanlığı devraldı

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa ve İskele İlçe seçimleri yapıldı.

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen Mağusa İlçe kongresinde; İlçe Başkanlığı, Gençlik Kolları başkanlığı ve İlçe Kadın Kolları başkanlığı seçilirken, İskele’de ise İlçe başkanlığına tek aday olan Mettin Güllü görevi eski ilçe başkanı Osman Kırşan’dan devarldı.

Bu arada İskele’de Kadın kolları ve gençlik kolları için seçim yapılmadı.

Kongrelerde konuşman UBP Genel Sekreteri  Oğuzhan Hasipoğlu yaparak, KKTC’yi kuran partili olarak, dis politikada da yeni bir yol istediklerini söyledi. Hasipoğlu, “Artık federasyon değil egemenlik istiyoruz” dedi.

“Ülkenin artık dış pılitikada da yeni bir pozisyon aldığını, bundan böyle federasyonun görüşülmeyip, egemenlik ve uluslararası işbirliğinin talep edildiğini vurguladığı konuşmasında, bu noktada devlete sahip çıkılmasının önemini bir kez daha dile getirdi.

Hasipoğlu, partinin kurultay sürecini tamamlamasının ardından önce erken genel seçimlerde ardından da yerel seçimlerde başarılı olmak istediklerini belirterek, ana hedefin UBP’nin iktidara gelmesi olduğuna dikkat çekti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbaklan Ersan Saner de, bugün karşılaştığı demokrasi şöleninden çok duygulandığını belirterek, kendisinin de parti içinde adım adım ilerleyerek Başbakan olduğunu söyledi.

Saner, bu seçimlerde kaybedenin olmayacağını, tek kazananın UBP  olacağını da vurgulayarak, kendilerinin ülkenin ileriye gidebilmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

“Bizim derdimiz KKTC’nin derdidir” diyerek artık 50 yıldır süren uluslararası görüşmelerin sonuna gelindiğini belirtti ve bugünden itibaren  Türkiye’nin katkı ve desteğiyle, Cumhurbaşkanı ile birlikte ve tam destekle başka  bir çözümün asla kabul edilmeyeceğini vurguladı ve ” Türkiyemiz de, garantörlüğümüz de asla konuşturulamaz”

Saner, Koronavirüs sürecindeki performanslarına da işaret ederek, KKTC’nin dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer aldığını ve bunun da icraatların karşılığı olduğunu söyledi.

Başbakan konuşmasının sonunda, UBP’nin KKTC’ye inanmak, KKTC’yi yaşatmak ve ilelebet medeni toplumlar seviyesinde tutmak anlamına geldiğini de belirtti.

(BRT)


Benzer Haberler

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK