DÜNYAFeatured

ABD Temsilciler Meclisi geçici bütçeyi onayladı




ABD Temsilciler Meclisi, ülkedeki federal kurumların finansman yetersizliği nedeniyle kapanmasını önleyecek bir haftalık geçici bütçe tasarısını onayladı.

Federal hükümetin Washington saatiyle gece yarısı kapanmasını 5 Mayıs Cuma gününe kadar erteleyecek geçici bütçe tasarısı, ABD Temsilciler Meclisinde 30’a karşı 382 oyla kabul edildi.

Demokrat vekillerin geçici bütçeyi desteklemesinde, Cumhuriyetçilerin yeni sağlık sigortası tasarısını oylamaya sunmaktan vazgeçmesi etkili oldu. Cumhuriyetçiler, Başkan Donald Trump’ın 100’üncü günü dolmadan sağlık sigortası yasasında ilerleme kaydetmek istemelerine rağmen, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçeye öncelik verdi.

Cumhuriyetçiler ile Demokratlara 1 trilyon dolarlık 2017 mali bütçesi üzerinde uzlaşma sağlamaları için ek zaman tanıyacak geçici bütçe tasarısının bir sonraki durağı ise ABD Senatosu olacak. Tasarının, Senatodan birkaç saat içinde geçmesi bekleniyor.
Bir haftalık geçici bütçe tasarısı, son olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasına sunulacak. Trump’ın, hükümetin ilk 100 günü dolmadan kapandığı ilk başkan olarak tarihe geçmemek için tasarıyı imzalayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Donald Trump’ın başkanlık koltuğundaki 100’üncü günü, 29 Nisan Cumartesi’ye denk geliyor.

Kaynak: BRT






Benzer Haberler

ABD’de yargıç, Epstein davasına ait jüri tutanaklarının açıklanması isteğini kabul etti

AA

Döviz piyasalarında günün son rakamları!

Voice Kıbrıs Haber

Ataoğlu “AKM’nin özel bir şirkete veya birisine verilmesi söz konusu olamaz”

TAK

Baybars “Ülkede kamusal kapasite zafiyete uğradı, her alanda liyakat sorunu yaşanıyor”

TAK

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Özdenefe “Seçilmiş vekillere, devletin bürokratı değil bir partinin görevlisi gibi cevap verilmesi kabul edilemez”

Voice Kıbrıs Haber