DÜNYAFeatured

May: İngiltere teröre teslim olmayacak




İngiltere’nin başkenti Londra’da Parlamento binasının dışında düzenlenen saldırıda biri polis biri saldırgan 5 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi yaralandı.

Londra Emniyet Müdürlüğü’nün “terör saldırısı” olarak nitelendirdiği olayın ardından parlamento binası giriş ve çıkışlara kapatıldı, çalışmalar Perşembe gününe dek askıya alındı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, olağanüstü güvenlik zirvesinin (Kobra) ardından Başbakanlık Konutu dışında gazetecilere bir açıklama yaptı.

Theresa May’in olayla ilgili yorumu, “hastalıklı ve ahlaksızca bir terör saldırısı” oldu.

Saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini açıklayan May, İngiltere’nin “ciddi” olan tehdit seviyesinin değişmeyeceğini söyledi.

May, dünyanın en eski yasama organlarından İngiltere Parlamentosu’na düzenlenen saldırının, parlamentonun savunduğu ‘demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü’ gibi değerleri hedef aldığını söyledi.

 






Benzer Haberler

UAEA: Çernobil Nükleer Santrali’nde radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

AA

Denetimlerde 50 araç trafikten men edildi!

TAK

TDP “Yasa önerisi çalışan güvenliğini sağlayan mevcut mevzuatı zayıflatıyor”

Voice Kıbrıs Haber

UKÜ UI GreenMetrics’in Dünya geneli sıralamasında 55’nci sıraya yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

Hasan Hastürer “Yüz bin kere doğsam yine gazeteci olurum”

Voice Kıbrıs Haber

Yılmaz “Başbakan Üstel ve hükümet ortaklarıyla çok faydalı görüşmeler yaptık”

AA