DÜNYA

Kriz sebebiyle anneler çocuklarını evlatlık veriyor

Venezuela’da yaşanan kriz sebebiyle anneler çocuklarını evlatlık veriyor.

Evlatlık verilen bebeklerin sayılarının artmasına dikkat çekmek için Venezuela sokaklarına bu tabela asıldı.

Venezuela’da yaşanan kriz annelerin çocuklarını besleyememesine ve evlatlık vermesine sebep oluyor. Venezuela’nın başkenti Caracas’da yaşayan Venezualı sanatçı Eric Mejicano, yaşadığı apartmanın çöpünün yanında yeni doğmuş bir bebeği bulmasıyla birlikte üstünde “Bebekleri atmak yasaktır” yazan bir tabela oluşturup şehrin duvarlarına yapıştırdı.

Mejicano, “normal olmaması gereken bir durumun ülkede yaygın hale gelmesi sebebiyle” böyle bir kampanyayı yaratmak zorunda kaldığını söyledi.

Birleşik Milletler Dünya Gıda örgütü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ülke ekonomisi serbest düşüşte ve her üç Venezuela’lı vatandaştan biri beslenme gereksinimlerini karşılamakta zorluk yaşıyor.

Finansal zorluklar sebebiyle doğum kontrol hapı kullanamayan kadınlar arasında istenmeyen gebelikler sıklıkla görülen bir durum. Ülkede yaşanan sıkı kürtaj yasaları kadınların tercih yapmasını sınırlarken, sadece annelerin hayatının tehlikede olduğu durumlarda kürtaj yapılmasına izin veriliyor.

Bir hayır kuruluşu, ekonomik kriz sırasında sokaklara terk edilen veya kamu binaları girişine bırakılan bebek sayılarının 2018 yılında %70 oranında arttığını söyledi.

(BBC)



Benzer Haberler

Dünya genelinde yerinden edilen kişi sayısında rekor: Alarm verici yeni seviyelere ulaştık

AA

Brezilya’da acı bilanço artıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kardeşini kurtarmak için timsaha yumruk atan kadına Kral Charles’tan ödül

Voice Kıbrıs Haber

Fransa’da seyir halindeki uçağa yıldırımın düştüğü an fotoğraflandı

TAK

İngiltere Kralı 3. Charles, askeri görevini Galler Prensi William’a devretti

TAK

Apophis Dünya’nın çok yakınından geçecek: Bilim insanları tarih verdi!

NTV