Kültür Sanat

Kıbrıslı karikatüristlerin eserleri Kosova’da sergilendi




Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, Kosova’daki “16. Uluslararası Çizgi Roman ve Karikatür Festivaline” katıldı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Prizren kentinde düzenlenen ve 9 ülkeden sanatçıların katıldığı festivalde, Girne Belediyesini Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik ve Aysun Çelik Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’ni ise Başkan Serhan Gazioğlu ve Musa Kayra temsil etti. Festivalde ayrıca Serhan Gazioğlu, Hüseyin Çakmak ve Musa Kayra’nın karikatürleri sergilendi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması’na gelen Uluslararası Çizgi Roman ve Karikatür Festivali organizsyon başkanı Gani Sunduri’nin daveti üzerine Kosova’ya gittiklerini söyledi.

Güngördü, iki belediye arasında kültür ve sanat konularında yapılan işbirliği nedeniyle ülke tanıtımına katkı konulduğunu kaydetti.

(TAK)






Benzer Haberler

Kırılgan’ adlı resim sergisi 15 Aralık’ta sanatseverlerle buluşacak

Voice Kıbrıs Haber

Bir yarışmayla hayatı değişti: Yeşilçam efsanesi 71 yaşında!

Melek Voice

“Gizli Hazine Karagöz” gölge oyunu okullarda çocuklarla buluşuyor

TAK

Lefkoşa Belediye Orkestrası’ndan kış konseri

Melek Voice

Matthew Perry davasında ilk tutuklama, doktorunun cezası belli oldu

NTV

İsrail’in Eurovision’a katılmasına izin verilmesi protestoları tetikledi

NTV