KIBRIS

“Demokrasiyi Tasarlıyorum” yarışmasının sonuçları açıklandı


Yenidüzen Gazetesi’nin Avrupa Kültür Vakfı’nın (European Cultural Foundation – ECF) desteğiyle düzenlediği “Demokrasiyi Tasarlıyorum” başlıklı tasarım yarışmasında kazananlar belli oldu.

Yenidüzen’den yapılan açıklamaya göre yarışma, Avrupa’da gelişen ırkçılığa karşı mücadeleyi güçlendirmek ve AB yurttaşlarına demokrasiye etkin katılım sorumluluklarını hatırlatmayı hedefliyor.

Yenidüzen gazetesine elektronik posta yolu ile iletilen tasarımlar öncelikle numaralandırıldı ve değerlendirilmek üzere isimsiz olarak, konusunda uzman beş kişiden oluşan Jüri heyetine gönderildi.

BİRİNCİ SELMA GÜRANİ
Jüri heyetinin, gelen başvuruları “yaratıcılık, özgünlük, bütünlük ve estetik, açık ve net mesaj, hedef kitle ve oy kullanmaya teşvik etmek” kriterleri üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda kazananlar şu şekilde açıklandı:

1.Selma Gürani, 2.Salih Yücebaş, 3.Altan Muslu
Demokrasiyi Tasarlamak Projesi çerçevesinde düzenlenen yarışmada ayrıca Jasmine Dinand, Özge Luricinalı ve Mustafa Kemal Çağlar’ın tasarımları sergilenmeye değer bulundu ve Yenidüzen’in web sayfasında yayınlanmaya hak kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ 9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ’NDE…
Birinciye 5000TL, ikinciye 3000TL ve üçüncüye 1500TL ödüllü yarışmada, dereceye girenlere ödülleri 9 Mayıs Avrupa Günü’nde Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Konferans Salonu’nda saat 18.30’da düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek.

TAK



Benzer Haberler

4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Naimoğulları “Yarın daha güçlü geleceğiz”

TAK

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı

TAK

Naimoğulları “İthal etin kimlere verileceğiyle ilgili elimizde ses kayıtları var”

TAK

Çavuş “Hükümet de, Tarım Bakanlığı da sorunu görüyor, çözmek için çaba sarf ediyor”

TAK

Kumarhaneden kazandığı parayı Ercan’dan çıkarmaya çalışırken tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber