Teknoloji

Tesla’nın son aracı tanıtım tarihi açıklandı

Elektrikli araç hayranlarının merakla beklediği açıklama geldi. Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 14 Mart’ta Los Angeles’te düzenleyeceği özel etkinlikte, Model Y adındaki SUV tipi aracını tanıtacağını açıkladı.

Firmanın kurucusu Elon Musk resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, Model 3 ile parçalarının yaklaşık %75’ini paylaşacak olan yeni aracın yüzde 10 oranında daha büyük olacağını belirtti.

Musk ayrıca Model Y’nin maliyetinin de Model 3’ten yüzde 10 oranında daha fazla olduğunu ve menzilinin de biraz daha düşük olduğunu dile getirdi.

Musk, aracın teknik detaylarının ve fiyatının lansman etkinliğinde açıklanacağını belirtti. Tesla, Model Y’nin üretimine bu yıl içinde Nevada’daki fabrikasında başlamayı planlıyor.

Model Y’de şirketin daha büyük SUV’si Model X’te kullandığı “şahin kanadı” isimli yukarıya doğru açılan kapılar bulunmayacak.

Resmen duyurulan bu model ile beraber; S, 3, X, Y harfleri ile beraber Musk’un hayalini kurduğu Türkçe’de ‘seksi’ anlamına gelen S3XY (SEXY) kelimesi de tamamlanmış oldu. Tesla isim hakkı Ford’ta bulunan Model E yerine Model 3’ü kullanmak zorunda kalmıştı.

Tesla’nın elektrikli kamyoneti 2019’da tanıtılacak

Elon Musk’ın bir diğer önemli duyurusu ise, şirketin elektrikli kamyoneti ile ilgili. Yük taşıma sektöründe önemli bir gelişme olarak görülen Tesla elektrikli kamyonetin bu yılın ilerleyen dönemlerinde resmen tanıtılması bekleniyor. Ancak henüz tam bir tarih belirtilmiş değil.

(euronews)


Benzer Haberler

WhatsApp’a yeni özellik: İnternetsiz kullanılabilecek

NTV

X/Twitter’a erişim problemi yaşanıyor

NTV

DAÜ, “Yapay Zeka Zirvesi”ne ev sahipliği yapacak

TAK

Darbe aldıkça sertleşen malzeme geliştirildi

TRT

Çip savaşı kızışıyor

Voice Kıbrıs Haber

Apple uyardı: 92 ülkede casus yazılım tehlikesi

NTV