CoronavirüsFeatured

7 ülkenin vatandaşlarının girişi yasaklandı

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda Hindistan, Brezilya,Hollanda, Nijerya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Siera Leone, Kamerun ülkelerinde artan vaka sayıları nedeni ile 24.05.2021 tarihinden itibaren son 14 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan ve ülkemize gelmek isteyen kişilerin (KKTC vatandaşları hariç) alınacak olan ikinci bir karara kadar ülkeye girişlerinin durdurulmasına karar verildiği duyuruldu.

Son 14 gün içerisinde yukarıda belirtilen ülkelerden ülkemize gelecek KKTC vatandaşlarının 14 gün karantinada kalmaları kaydı ile ülkeye girişlerine izin verilmesi uygun görüldüğü kaydedildi.

Ülkeye giriş kritlerleri ise şu şekilde belirlendi:

07.06.2021 tarihinden itibaren teknolojik altyapının tamamlanmasının ardından gelecek kişilerin ülkeye giriş kriterleri aşağıdaki tablolarda belirtilen şekilde olacaktır. Bu amaçla otomasyon kurulumu çalışmaları başlatılmıştır.

Sınır Geçiş Kriterleri (Ada Dışı)
Son 7 günde 100,000 de vaka sayısı . AŞILI AŞISIZ
UÇUŞ ÖNCESİ KARANTİNA – TEST UÇUŞ ÖNCESİ KARANTİNA-TEST
175< (Kırmızı) Son 72 saatte PCR 10 gün karantina sonrası PCR testi Son 72 saatte PCR 10 gün karantina sonrası PCR testi
174-70 (Turuncu) Son 72 saatte PCR Karantinasız giriş, gelişinden itibaren 72-96  saati arasında PCR testi Son 72 saatte PCR 10 gün karantina sonrası PCR testi
8-69 (Sarı) Son 72 saatte PCR Karantinasız giriş, gelişinden itibaren 72 saatte PCR testi Son 72 saatte PCR 7 gün karantina sonrası PCR testi
<7 (Yeşil) Test zorunluluğu yok (aşılı) Karantinasız giriş, test zorunluluğu yok Son 72 saatte PCR Karantinasız giriş

 

SINIR GEÇİŞ KRİTERLERİ ( ADA İÇİ )
Son 7 günde 100,000 de vaka sayısı. ZORUNLU ( İKAMET, ÖĞRENCİ,İŞ) SAĞLIK KEYFİ
175< (Kırmızı) Son 7 günde yapılmış negatif PCR testi Son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi. KAPALI
174-70 (Turuncu) Son 7 günde yapılmış negatif PCR testi veya hızlı antijen testi. Son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi. Son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi.
8-69 (Sarı) Son 7 günde yapılmış negatif PCR testi veya hızlı antijen testi. Son 7 günde yapılmış negatif PCR testi Son 7 günde yapılmış negatif PCR testi
<7 (Yeşil) Test zorunluluğu yok. Test zorunluluğu yok. Test zorunluluğu yok.

Not:

Ülke renkleri haftalık olarak komitemiz tarafından güncellenecektir. Tabloda belirtilen ülke risk seviyeleri (renkler), adamıza gelişlerde transit olarak gelecek yolcular için uygulanacaktır.

İlgili ülkenin test pozitif oranı %4’ün üzerinde olması halinde bir üst risk seviyesinde değerlendirilecektir.

  1. Kişilerin ülkemizde ikamet adresi göstermeleri ve ülkeye gelmeden önce “Güvende Kal Uygulaması”nı indirmeleri koşulu ile el bilekliği ile geldikleri ülkeye göre 10-14 günlük karantina sürelerini belirtilen ikamet adreslerinde geçirebileceklerdir. Karantina sürelerini geçirmeleri amacıyla taahhüt ettikleri ikamet adreslerine ya kendi araçları ile yalnız veya bir şoför eşliğinde  yada Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen toplu taşıma, taksi, turistik minibüs izinli araçlar ile gideceklerdir. 65 yaş üstü kişiler ve sağlık nedeni ile kurul ile yurt dışına giden kişiler “Güvende Kal Uygulaması” nı ülkeye gelmeleri akabinde indirebileceklerdir.

Ev karantinası kurallarına uymayan kişilerin merkezi karantinaya gönderilerek, kişilerin karantina ücretlerini kendilerinin ödemesi ve ilgili mevzuat uyarınca haklarında cezai işlem başlatılması önerilmektedir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güneyde 1 kişi daha yaşamını yitirdi, vaka sayısı düşmeye devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro bugün ne kadar? (27 Kasım 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Başka Doğalar Ölmesin

Dr. Ceyhun Birinci’nin Covid-19 testi pozitif çıktı

Voice Kıbrıs Haber